Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik de buren aansprakelijk stellen voor schade, veroorzaakt tijdens hun (ver)bouwwerkzaamheden?

Stel eerst vast of de buren zelf hebben verbouwd of dat zij een aannemer in de arm hebben genomen. 

Een aannemer heeft verbouwd

Je kunt dan deze aannemer voor de schade aansprakelijk stellen. Je moet het bestaan van de schade en het verband tussen de (ver)bouwwerkzaamheden en de schade kunnen bewijzen. Als je voorafgaand aan de (ver)bouwwerkzaamheden een  hebt laten doen, kun je hiermee een stuk makkelijker aantonen dat de schade veroorzaakt is door de werkzaamheden.

De buren hebben zelf verbouwd

Je kunt hen dan aansprakelijk stellen.Ook in dit geval moet je kunnen aantonen dat er sprake is van schade die door de (ver)bouwwerkzaamheden is veroorzaakt.

Hoe nu verder

Je kunt het beste als volgt te werk gaan:

  • Meld de schade direct aan de aannemer of de buren en probeer tot een oplossing te komen. Doe je dit mondeling? Bevestig de melding dan schriftelijk. Meld de schade ook aan je (opstal)verzekeraar.
  • Leidt dit niet tot een oplossing? Stuur dan een aangetekende brief waarin je de aannemer of de buren aansprakelijk stelt voor de schade die door de werkzaamheden is ontstaan. Geef een termijn van bijvoorbeeld 2 weken om te reageren. Laat voor de goede verstandhouding de buren weten dat je een aansprakelijkstelling gaat sturen. Schakel je rechtsbijstandsverzekering in als je die hebt, voordat je de brief stuurt.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube