Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Op welk moment laat ik een bouwtechnische keuring uitvoeren bij de koop van een bestaand huis?

Je kunt een bouwtechnische keuring laten verrichten vóórdat je de woning koopt of erna. Een keuring is alleen mogelijk als de verkoper daar toestemming voor geeft.

Keuring voor de koop

Kies je ervoor om de bouwtechnische keuring te laten uitvoeren tijdens de onderhandelingen, dus voordat je de woning koopt? Dan kun je de uitkomst van de keuring gebruiken in de verdere onderhandelingen.

Je loopt wel het risico dat de verkoper de woning niet aan jou verkoopt. De kosten van de keuring heb je dan voor niets gemaakt.

Keuring na de koop

Wil je de keuring laten uitvoeren nadat je de woning gekocht hebt? Geef dan tijdens de onderhandelingen aan dat je een voorbehoud voor een keuring wilt. Als je er in de onderhandelingen uitkomt met de verkoper, neem je het keuringsvoorbehoud als een  op in de koopovereenkomst.

Je hebt de woning dan dus wel gekocht, maar je mag de koopovereenkomst ontbinden als de uitkomst van de keuring daartoe aanleiding geeft. Ontbinden kan binnen de termijn die je in de koopovereenkomst hebt afgesproken. Het hangt af van de formulering van de ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst in welke gevallen je precies mag ontbinden. Bijvoorbeeld als de kosten van noodzakelijk herstel van gebreken meer dan € 5.000 bedragen.

Bedenktijd

Als je als particulier een woning koopt, heb je  3 dagen bedenktijd. Tijdens deze periode mag je de koopovereenkomst ontbinden, als je de woning niet meer wilt. Wellicht kun je een keuringsafspraak inplannen voordat deze periode verstreken is.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube