Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Wanneer moet de koper van mijn woning de koopovereenkomst tekenen en terugsturen als ik al getekend heb?

Dat hangt ervan af of je hierover iets hebt afgesproken. Wettelijk geldt hier geen termijn voor.

Als je gebruik maakt van de model koopovereenkomst dan geldt het volgende:

'De partij die deze koopovereenkomst als eerste ondertekent, doet dit onder voorbehoud dat deze partij uiterlijk op de .……. werkdag nadat deze partij de koopovereenkomst ondertekend heeft (een kopie van) de door beide partijen ondertekende koopovereenkomst heeft ontvangen. Indien de partij die als eerste heeft ondertekend niet tijdig (een kopie van) de door beide partijen ondertekende koopovereenkomst heeft ontvangen, heeft deze partij het recht zich op het voorbehoud te beroepen, waardoor deze partij  niet (meer) gebonden is. Dit recht vervalt als daar niet uiterlijk op de tweede werkdag nadat alsnog (een kopie van) de door beide partijen ondertekende koopovereenkomst is ontvangen, gebruik van is gemaakt.'

Verkoop je een bestaande woning, dan staat deze regel in artikel 17 lid 2. Verkoop je een appartement, dan staat deze regel in artikel 20 lid 2.

Kijk in jouw koopovereenkomst hoeveel werkdagen op de stippellijn zijn ingevuld.

Dit artikel betekent het volgende: als jij de koopovereenkomst getekend hebt en deze naar de koper stuurt om te ondertekenen, dan moet de koper de koopovereenkomst op tijd ondertekenen en terugsturen. Als jij niet binnen het afgesproken aantal werkdagen de door de koper getekende koopovereenkomst ontvangt, dan mag jij je op het voorbehoud beroepen. Je bent dan niet meer gebonden. Als het aantal werkdagen voorbij is, jij je nog niet op het voorbehoud beroepen hebt en de koper alsnog tekent, dan heb je na ontvangst nog 2 werkdagen de tijd om je op het voorbehoud te beroepen. Zorg ervoor dat jouw verklaring binnen die 2 werkdagen ontvangen wordt. Je hoeft je natuurlijk niet op het voorbehoud te beroepen, je hebt de keuze.

Hoe nu verder

  • Wil je je op het voorbehoud beroepen? Doe dit op tijd en bij voorkeur via een aangetekende brief. Stuur een kopie per mail en eventueel per gewone post. Meld dat je je beroept op het voorbehoud van artikel 17 lid 2 / 20 lid 2 van de koopovereenkomst. 

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube