Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Wie is verantwoordelijk voor de gevolgschade bij een gebrek aan mijn nieuwbouwwoning?

De aannemer, die verantwoordelijk is voor het herstel van het gebrek is ook verantwoordelijk voor het herstel van de gevolgschade die ontstaan is door het gebrek.

Bij toepassing garantie- en waarborgregeling

Is de woning gebouwd onder toepassing van een dan valt gevolgschade ook onder de garantie. Voor wat betreft de herstelwaarborg is de dekking van gevolgschade wel beperkt. Alleen kosten die met toestemming van de waarborgende instantie zijn gemaakt en die direct het gevolg zijn van de uitvoering van de waarborg worden vergoed.

Andere voorwaarden

Is er geen garantie- en waarborgregeling van toepassing, kijk dan goed in de algemene voorwaarden. Het kan zijn dat de aansprakelijkheid voor gevolgschade is uitgesloten. Is de aansprakelijkheid van gevolgschade beperkt of uitgesloten, dan betekent dat niet meteen dat de aannemer niet aansprakelijk is. Afhankelijk van de omschrijving en van de situatie kan de bepaling in de algemene voorwaarden ongeldig zijn.  

Hoe nu verder

Is er sprake van gevolgschade van een gebrek waar de aannemer voor verantwoordelijk is, neem dan de volgende stappen:

  1. Meld de gevolgschade bij de aannemer. Doe je dit mondeling, bevestig het dan schriftelijk. Doe dit zo snel mogelijk nadat je de schade hebt ontdekt.
  2. Weigert de aannemer om de gevolgschade te herstellen? Schakel dan eventueel je rechtsbijstandsverzekeraar in of maak gebruik van onze juridische dienstverlening.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube