Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Actieplan voor hypotheekklanten in nood

Meer dan twintig organisaties, waaronder Vereniging Eigen Huis, hebben op 8 juli het actieplan ‘Krachten bundelen voor hypotheekklanten’ aangeboden aan minister Ollongren. Hun doel: zorgen dat huiseigenaren die financieel getroffen zijn door de coronapandemie zorgeloos kunnen blijven wonen.    

Een specifieke groep huishoudens is door de coronapandemie financieel geraakt door verlies van werk of inkomen. Door adequaat handelen van klanten, overheid en geldverstrekkers, bleven hypotheekproblemen tot nu toe beperkt. Er is optimisme over het economisch herstel en betalingsproblemen op de hypotheekmarkt zijn momenteel lager dan ooit.  

Hypotheekproblemen 

Toch blijft alertheid op mogelijke hypotheekproblemen op de middellange termijn nodig, met name voor huishoudens die voor hun inkomen afhankelijk zijn van ondernemingen in getroffen sectoren. Het is belangrijk dat de hypotheekmarkt toegankelijk blijft voor mensen die tijdelijk financieel getroffen zijn door de uitzonderlijke situatie van de pandemie. De betrokken organisaties willen met  het plan 'Krachten bundelen voor hypotheekklanten’ samen zorgen dat die mensen op verantwoorde en zorgeloze wijze kunnen (blijven) wonen in een koopwoning. Nu en in de toekomst.  

Meer informatie

  • Ga naar Geldfit.nl voor hulp bij het vaststellen van je financiële situatie

Krachten bundelen voor hypotheekklanten (pdf)

Tags

Hypotheek

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube