Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Blij met akkoord: ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

De overheid, bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen hebben in een akkoord afgesproken dat ze er alles aan gaan doen om de continuïteit en de werkgelegenheid in de bouwsector te waarborgen en het woningtekort niet verder te laten oplopen. 

Wij ondersteunen dit akkoord van harte. Voldoende aanbod van koopwoningen is voor ons immers een speerpunt. Als vereniging waren wij één van de deelnemers aan het overleg met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties om de impact van het coronavirus op de woningsector en de Nederlandse economie te beperken.    

Algemeen directeur Cindy van de Velde: “We moeten echt voorkomen dat het tempo van de bouwproductie vertraagt en bouwplannen worden uitgesteld. Het mag daarom niet bij deze goede bedoelingen blijven. Wij vinden dat er concrete maatregelen moeten worden genomen zoals het opzetten van een opkoopfonds voor het Rijk. Daarvoor hebben wij al gepleit. Als corporaties een korting krijgen op de verhuurderheffing, kunnen ze dat geld investeren in de bouw in de middenhuur. Want door het enorme tekort blijft de behoefte aan nieuwe woningen onverminderd groot.”

Ook verduurzaming moet doorgaan

Ook de noodzaak van de verduurzaming van woningen neemt door de crisis niet af. Cindy van de Velde: “Wij zijn dan ook heel blij dat belangrijke partijen de urgentie van voortgang ook voelen. Door dit nu in een akkoord vast te leggen, verplichten ze zich om zich hiervoor in te zetten met alles wat in hun macht ligt. Voor onze nieuwe en huidige huizenbezitters is dat een geruststellende gedachte.”

Blijven investeren en versnelde vergunningverlening

Alle partijen zetten zich in om aan de grote vraag naar nieuwe woningen te voldoen en de bestaande bouw te verduurzamen. Dat kan door voorgenomen investeringen door te laten gaan of te versnellen, en door versnelde vergunningverlening en aanbestedingen.  

Er wordt gezamenlijk gewerkt aan adviezen om zowel de coronarisico’s bij nieuwe bouwprojecten beheersbaar te maken als op het moment dat zich problemen voordoen bij lopende projecten.   

Tags

Kopen-Nieuwbouw

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

ehm-november-2023

ehm-november-2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube