Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Eén op de drie Nederlanders niet op de hoogte van financiële gevolgen na relatiebreuk

Behoud je de woning of gaat de woning in de verkoop? Over dit soort vraagstukken denkt de Nederlander niet goed van te voren na. Dat meldt De Hypotheker naar aanleiding van een onderzoek over scheiden en de financiële gevolgen daarvan.

Elk jaar strandden er in Nederland zo’n 30.000 huwelijken, geregistreerd partnerschappen en stellen met een samenlevingscontract. De Hypotheker zocht uit wat de gevolgen van deze relatiebreuken zijn en welke afspraken er met de ex-partner was gemaakt.

Eén op de vijf in financiële problemen door scheiding

Eén op de vier ondervraagden gaf aan dat de relatie is stukgelopen vanuit een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract. Daarvan blijkt meer dan de helft, namelijk zestig procent, niet op de hoogte te zijn van de financiële gevolgen. Zo blijkt dat één op de vijf van de gescheiden mensen in financiële problemen komt door de scheiding.

Vereniging Eigen Huis helpt bij scheiding

Kun je jezelf beter voorbereiden op de financiële gevolgen als je uit elkaar gaat? Jazeker! Vooral bij vragen als ‘Hoeveel is de partneralimentatie of kinderalimentatie volgens de officiële normen? Hoe verdelen we het vermogen? Wat wordt mijn toekomstige financiële situatie? Waar moet ik van rondkomen? Kan ik mijn woonlasten betalen?' Bij dit soort vragen kan Vereniging Eigen Huis je helpen. Zo bieden we bijvoorbeeld een berekentool voor uit elkaar gaan aan, en kijken we gezamenlijk naar je toekomstige financiële wensen.

Lees hier meer over scheiden en vul de berekentool in. Wil je een persoonlijk plan dat jou helpt om een solide basis te leggen voor jouw wensen en financiële doelen?

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube