Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Energieleverancier Welkom Energie stopt

Het contract van 90.000 klanten van energieleverancier Welkom Energie wordt beëindigd. Welkom Energie is door de hoge energieprijzen in de financiële problemen gekomen en heeft de toezichthouder ACM gevraagd haar leveringsvergunning in te trekken. Vereniging Eigen Huis ontvangt veel verontruste telefoontjes van klanten. 

De 90.000 klanten van Welkom Energie worden per 1 november overgenomen door Eneco. Voor klanten geldt tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract bij Eneco niet kunnen stoppen of opzeggen. Daarna kunnen klanten weer overstappen naar een andere leverancier. De levering van gas- en elektriciteit is daarmee gegarandeerd. Wel krijgen de klanten te maken met nieuwe tarieven voor elektriciteit en gas die waarschijnlijk flink hoger gaan uitpakken. Er is dus sprake van leveringszekerheid, maar niet van tariefzekerheid. 

Of klanten die nog geld tegoed hebben van Welkom Energie dat terug krijgen is nog onbekend. Klanten die bijvoorbeeld een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, zullen dit geld mogelijk niet ontvangen, aldus de ACM. 

Voor meer achtergrond over de rechten en plichten bij een faillissement en de stijgende energieprijzen:

Tags

Verduurzamen-EnergieprijzenVerduurzamen-Energierekening

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube