Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Fonds voor starters op de woningmarkt binnen handbereik

Er moet een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen van € 40 miljoen komen voor starters op de woningmarkt. Dat vinden de vier regeringspartijen. Vereniging Eigen Huis is blij met dit initiatief, omdat starters zo beter toegang krijgen tot de woningmarkt.

De Kamerleden Geurts (CDA), De Groot (VVD), Boulakjar (D66) en Grinwis (CU) hebben het initiatief gisteren ingediend bij de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer. De vier partijen willen met het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen het makkelijker maken voor starters om een eerste woning te kopen. 

Vanuit de overheid moet € 40 miljoen naar het voorgestelde fonds, zo vinden de regeringspartijen. Het fonds is voor starters met een middeninkomen en zij kunnen gebruikmaken van deze verkoopregeling zonder dat dit de prijzen van woning verhogen. Er zijn eerdere succesvolle verkoopregelingen geweest, zoals de KoopStart- en KoopGarantieregelingen. Nu moet dit hiermee op grotere schaal worden in gezet. 

Wat vindt Vereniging Eigen Huis

Door de sterk gestegen huizenprijzen en de stijging van de hypotheekrente, is het voor starters lastig om een eerste woning te kopen. Vereniging Eigen Huis is daarom blij met het initiatief, omdat zij zo weer beter toegang krijgen tot de woningmarkt. Belangenbehartiger Frank Slooten: “onze petitie voor het jaarlijks bouwen van 10.000 echt betaalbare huizen blijft staan, maar ik ben heel positief over de beschikbaarheid van een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen dat starters helpt met hun eerste stap op de woningmarkt.” De vereniging hoopt dan ook dat de Tweede Kamer instemt met het initiatief op donderdag 8 december en houdt de ontwikkelingen in de gaten. 

Meer informatie 

Tags

Starter

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube