Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Groep appartementseigenaren wacht op compensatie energierekening

Een groep appartementseigenaren met blokverwarming heeft nog steeds geen compensatie ontvangen voor de hoge energierekening van afgelopen winter. Dit vanwege een systeemfout bij een uitvoeringsorganisatie van de Belastingdienst, schrijft het Algemeen Dagblad (AD).

Het energieprijsplafond sluit niet goed aan bij met name Vereniging van Eigenaars (VvE’s) met een blokaansluiting. Bij deze VvE’s is voor de energieleverancier onbekend hoeveel appartementen er achter die aansluiting zitten, waardoor slechts één keer het prijsplafond aan de VvE wordt toegekend, in plaats van aan alle individuele bewoners. De overheid bood daarvoor de Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming blokaansluitingen (TTB) aan. Het Algemeen Dagblad (AD) schrijft dat veel aanvragen voor de TTB verkeerd zijn verwerkt. Het gaat daarbij om aanvragen die voor meer dan tien VvE’s tegelijk zijn ingeleverd en achteraf werden aangepast. De bewoners van deze VvE’s missen soms tot wel € 1600 aan compensatie.

Spoedoplossing

De getroffen huishoudens moeten zo snel mogelijk geholpen worden vindt Vereniging Eigen Huis. “De regeling moest snel tot stand worden gebracht en dan neemt het risico op fouten toe. Maar bewoners hebben wél hoge energierekeningen en zitten te wachten op subsidie waar ze recht op hebben”, zegt Steven Wayenberg, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis. “Versnel de behandelingen van de TTB-aanvragen die verkeerd zijn verwerkt, zodat huiseigenaren niet wéér in een administratieve molen terecht komen.” Daarnaast is de aanvraagtermijn voor de subsidieregeling al sinds eind oktober verlopen. De vereniging vindt dat het Ministerie van Economische Zaken de aanvraagtermijn moet verlengen tot in ieder geval 1 januari 2024. Alle bewoners achter een blokaansluiting moeten compensatie kunnen aanvragen voor de hoge energierekeningen.

Meer informatie:


Tags

VvE

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube