Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Half jaar vertraging spouwmuurisolatie dreigt

Opnieuw dreigt de voorlopige oplossing om natuurvriendelijk te isoleren te vertragen. Gaat deze aanpak niet deze maand van start, dan moeten huiseigenaren vanwege het kraamseizoen van de vleermuis tot augustus wachten met spouwmuurisolatie. Vereniging Eigen Huis roept het ministerie en provincies op deze maand van start te gaan zodat huiseigenaren in maart nog maatregelen kunnen nemen.  

De minister deed meerdere keren toezeggingen om snel met een voorlopige oplossing te komen voor de vleermuizenproblematiek. Eerst was november 2023 het streven en later februari 2024, zodat dit voorjaar natuurvriendelijk isoleren van de spouw weer mogelijk zou zijn. Ondanks deze toezeggingen is er nog steeds geen akkoord van alle provincies. Hierdoor dreigt spouwmuurisolatie, in verband met de natuurkalender, een half jaar te vertragen. Vereniging Eigen Huis heeft haar zorgen geuit en aangedrongen bij het ministerie om nog deze maand de tijdelijke aanpak van start te laten gaan. Dit om verdere vertraging te voorkomen.  

Vertraging door natuurkalender 

Bij natuurvriendelijk isoleren is de natuurkalender leidend. Dit betekent dat er alleen geïsoleerd mag worden buiten de winterslaap, die duurt van half november tot begin maart en buiten het kraamseizoen, van april tot begin augustus. Tenzij huiseigenaren de spouw al eerder vleermuisvrij hebben gemaakt. De tijd begint te dringen. Als de aanpak niet snel van start gaat kan er pas na het kraamseizoen weer worden geïsoleerd. Er zijn een aantal gemeentes waar een ontheffing geldt waardoor er meer mogelijkheden zijn.  

Vleermuizen in de spouw: dit moet je weten Kamerbrief Aanpak natuurinclusief isoleren: handvatten en vervolgstappen Spouwmuurisolatie zonder vleermuisonderzoek snel weer mogelijk Eigen Huis stopt met spouwmuurisolatie door vleermuizenproblematiek Verplicht alle gemeente om vleermuizenonderzoek te doen Eigen Huis vreest voor hogere kosten en vertraging bij spouwmuurisolatie

Tags

HuiseigenaarVerduurzamenVerduurzamen-Isoleren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube