Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Starters en Kamerleden in gesprek over woningmarktproblematiek

Leden van de Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken namen op donderdag 21 maart fotoboeken met boodschappen van Lowlands-bezoekers in ontvangst. Een aantal starters bood de boeken aan namens Vereniging Eigen Huis, waarna zij hun ervaringen op de woningmarkt deelden met de Kamerleden. 

De overhandiging vond plaats voorafgaand aan het commissiedebat Woningbouwopgave en koopsector. Commissievoorzitter Peter de Groot (VVD) ontving de boeken uit handen van Karsten Klein, directeur Belangenbehartiging. 

Daarna was het de beurt aan starters Anne Mooij, Djuri van Leeuwen en Jurjen Weijling. Zij gaven elk Kamerlid een kartonnen kubus voor op hun bureau met daarop een succeswens, foto’s van de Lowlands-bezoekers die meewerkten aan het fotoboek en een oproep om starters niet te vergeten. De Kamerleden luisterden vervolgens aandachtig naar de verhalen van de drie starters.

Oprecht geïnteresseerd

Hoewel de Kamerleden niet lang konden blijven, waren de gesprekken waardevol. “Ik merkte dat de Kamerleden oprecht geïnteresseerd waren. Ze vroegen door naar wat er allemaal speelt en je zag dat ze ook weer echt even het besef kregen hoe groot de problematiek is”, vertelt Djuri. Ook Anne vond het fijn om de Kamerleden te spreken: “We hebben als starters ons gezicht kunnen laten zien. Wij zijn dus die mensen die een huis zoeken, maar het niet kunnen vinden.” De boodschap lijkt daarmee aangekomen: blijf betaalbaar bouwen. “Ik voel me gehoord”, beaamt Jurjen. “En nu afwachten hoe het gaat lopen.” 

Ook Eigen Huis-directeur Karsten Klein kijkt tevreden terug op het aanbiedmoment: “Het mooiste vond ik dat de Kamerleden in gesprek konden met starters en zo hun verhalen uit eerste hand hebben kunnen horen. PVV-kamerlid Barry Madlener gaf net al aan de kubus op zijn bureau te zullen zetten, dus ik denk dat onze boodschap vanmiddag tijdens het debat heel zichtbaar zal zijn.” Tijdens het debat stonden de kubussen prominent bij de Kamerleden op tafel.

Lowlands

Vereniging Eigen Huis stond in 2023 voor het tweede jaar op rij op Lowlands. Naast woningmarkt-memory spelen en hun eigen droomhuis bouwen, konden bezoekers een aandenken maken aan Lowlands in de Vergeet-mij-niet-photobooth. Van de twee foto’s die die maakte, plakten zij er eentje in een fotoboek en lieten daarbij een boodschap achter aan de politiek. 

Meer over de starterscampagne van Vereniging Eigen Huis
VEH TK Petitie_1PB2155.jpg
VEH TK Petitie_1PB2187.jpg
VEH TK Petitie_1PB2831.jpg
VEH TK Petitie_1PN6428.jpg

Tags

KopenStarterWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube