Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Subsidie VvE's voor leidingen laadpaal

De aanleg van elektrische leidingen voor laadpalen bij Vereniging van Eigenaars (VvE’s) subsidieert de overheid per 1 januari 2024. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) wil het appartementseigenaren daarmee makkelijker maken om elektrische auto’s op te laden.

Het aanleggen van een infrastructuur voor laadpalen is bij de meeste VvE’s duurder en complexer dan bij een grondgebonden woning. Staatssecretaris Heijnen hoopt dat appartementseigenaren minder belemmerd worden om een oplaadpunt aan te leggen voor hun elektrische auto door een deel van de voorbereidende werkzaamheden te subsidiëren. Vanwege de enorme parkeerdruk is het niet mogelijk om voldoende openbare laadpunten speciaal voor VvE's te reserveren. De hoogte van de subsidie en details zijn nog niet bekend.

Subsidie voor advies

Momenteel kan een VvE al subsidie aanvragen voor het advies over het aanleggen van oplaadpunten. Dit advies helpt bij de complexe besluitvorming die binnen een VvE nodig is om oplaadpunten aan te leggen. Leidingen moeten bijvoorbeeld gelegd worden in een gemeenschappelijke ruimte, zoals de parkeergarage, waar de VvE het mee eens moet zijn. Informatie en een stappenplan voor de aanleg van laadpunten staan op het platform vveladen.nl. Dit is een initiatief van de overheid en wordt ondersteunt door Vereniging Eigen Huis.

UPDATE 03-08-23: In het voorstel van nu is er een subsidie van 100 euro per parkeerplaats opgenomen. De subsidie is nog wel afhankelijk van een positief besluit van de ministerraad, omdat het kabinet onlangs is gevallen.

Blijf op de hoogte van verdere details over deze subsidie en schrijf je in voor de VvE-nieuwsbrief. Door in te loggen of gratis een account aan te maken ontvang je zes keer per jaar de nieuwsbrief en blijf je goed geïnformeerd.

Inschrijven VvE-nieuwsbrief

Meer informatie

Ook interessant in kennisbank

Wat zijn de risico's van laadpalen in parkeergarages?

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube