Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH ondertekent plan bouw miljoen woningen

In de komende tien jaar moeten minimaal 1 miljoen woningen worden gebouwd tegen de schrijnende woningnood. Vereniging Eigen Huis is een van ondertekenaars van de Actieagenda Wonen die dit voor elkaar moet krijgen. 

De Actieagenda is opgesteld door een unieke, brede coalitie van 34 organisaties op het gebied van wonen, duurzaamheid en leefbaarheid. Samen met het volgende kabinet willen de betrokken partijen vaart zetten achter de woningbouwopgave, met oog voor de leefbaarheid, verduurzaming en zorg voor bewoners.  

Concrete actie is volgens de initiatiefnemers nu hard nodig. Nederland komt inmiddels 330.000 woningen tekort. Door de schaarste zijn bestaande woningen en de verduurzaming ervan voor velen onbetaalbaar geworden. 

Jaarlijks 100.000 woningen erbij

“Het woningtekort raakt de hele samenleving: starters, doorstromers, alle inkomensgroepen en iedere generatie”, zegt Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis. “Als het nieuwe kabinet ons actieplan met heldere, uitvoerbare afspraken steunt, kunnen er jaarlijks 100.000 woningen bij komen. Dan krijgen mensen weer eindelijk weer zicht op een passende, duurzame en betaalbare woning.” 

Wat Vereniging Eigen Huis en de andere ondertekenaars betreft, neemt het nieuwe kabinet de actieagenda integraal over in het nieuwe regeerakkoord. “Dan kunnen we meteen aan de slag”, zegt Van de Velde. “We hebben geen tijd meer te verliezen.” 

Meer informatie

Bekijk de Actieagenda Wonen

Tags

Kopen-NieuwbouwWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube