Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Verduurzaming binnen de VvE strandt vaak in de besluitvorming

Uit een onderzoek dat Vereniging Eigen Huis (VEH) onder VvE’s uitvoerde, blijkt dat verduurzaming vaak strandt in de besluitvorming. Dit terwijl steeds meer appartementseigenaren de wens hebben om te verduurzamen. TopicNL legt in een recent artikel uit hoe tóch te verduurzamen binnen de Vereniging van Eigenaars (VvE).

Door de besluitvorming binnen de VvE is het lastig om te verduurzamen. Appartementseigenaren zitten niet altijd in dezelfde woon- en levensfase, waardoor niet iedereen de noodzaak voelt. Het advies van VEH is verduurzaming zo snel mogelijk op de VvE-agenda te zetten en alvast geld te reserveren. Dit spaarpotje kan de VvE ook gebruiken voor hulp in de vorm van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan of energieadvies. Om draagvlak te creëren helpt het om uit te zoeken wat de medebewoners willen bereiken met verduurzamen.

Momenteel stelt de vereniging een (online) informatiepakket samen, waarbij het verduurzamingsproces in logische stappen is opgedeeld. Afgelopen december stuurde Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, zijn Versnellingsbrief Verduurzamen VvE’s naar de Tweede Kamer. De Jonge erkent de probleempunten van VvE’s en gaat werken aan deeloplossingen. 

Lees het artikel

Meer informatie:

  • Nieuwsbericht: Versnellingsagenda moet verduurzamen voor VvE’s makkelijker maken

Ook interessant in kennisbank

Kan een VvE subsidie krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen?Welke subsidies kan een huiseigenaar of VvE krijgen voor energiebesparende maatregelen?Mag de VvE zonnepanelen op het dak plaatsen en waar moet zij op letten?

Tags

AppartementseigenaarVerduurzamenVvE beheerder

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube