Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Versoepeling bankregels moet ook voor VvE gelden

Organisaties zonder winstoogmerk zoals goede doelen, sportverenigingen en kerken zullen in de toekomst minder last hebben van bankonderzoeken bij het openen van een rekening of bij transacties. Vereniging Eigen Huis vindt dat dat ook hard nodig is voor Verenigingen van Eigenaars (VvE). 

Het lichtere bankentoezicht is mogelijk omdat er een laag risico is op witwassen of terrorismefinanciering bij non-profit organisaties. Dit schrijft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in de vandaag gepubliceerde richtlijn. De NVB zal ook voor andere sectoren bekijken of er een lichter toezicht mogelijk is.

Ook voor VvE 

Vereniging Eigen Huis roept de bankensector op om ook voor VvE een richtlijn te maken voor soepeler klantonderzoek. "Wekelijks krijgen wij klachten van VvE-bestuurders die tegen lange procedures en een enorme papierwinkel aanlopen om een bankrekening op naam van de VvE te kunnen openen,” vertelt Steven Wayenberg, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis. “Sommige banken willen een VvE al helemaal niet meer helpen. Dat is zorgwekkend, omdat een bankrekening voor de VvE heel belangrijk is om het wettelijk verplichte onderhoudsfonds te kunnen beheren. Daarbij hebben vooral kleinere VvE het moeilijk met de vaak hoge kosten omdat hun bankrekening als een zakelijke rekening wordt aangemerkt." Vereniging Eigen Huis denkt samen met andere VvE-branchepartijen graag mee aan een oplossing.

Wat is jouw ervaring met het openen van een bankrekening op naam van de VvE? Of heb je tips voor andere VvE's daarbij? Deel ze via onze community.

Reageren

Tags

AppartementseigenaarVvEVvE beheerder

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Meldpunt ervaringen VvE-beheerders

Dagelijks ontvangt Vereniging Eigen Huis meldingen en vragen van appartementseigenaren over hun beheerders. Daarom start de vereniging een onderzoek. Appartementseigenaren kunnen hun negatieve en positieve ervaringen opsturen. Ook is de vereniging benieuwd naar contracten met beheerders.

Onderzoek gestart naar ervaringen met VvE beheerders

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube