Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Verzekering voor iedereen bij grote overstromingen

Verzekeraars willen graag dat elke Nederlander zich kan verzekeren tegen de gevolgen van een grote overstroming. Vereniging Eigen Huis is het hier mee eens, maar wil wel dat deze verzekering betaalbaar is voor de huizenbezitters.

Wie op dit moment te maken krijgt met een schade ten gevolge van een overstroming door de zee, of grote rivier kan hiervoor niet terecht bij de verzekeraar. Gedupeerden moeten hiervoor aankloppen bij de overheid. Verzekeraars streven ernaar om dit in 2025 te veranderen, zodat Nederlanders zich kunnen verzekeren tegen alle soorten overstromingen. Dit betekent wel dat de verzekeringspremie omhoog gaat. Verzekeraars zijn daarom aan het onderzoeken of het betalen van de premie verplicht moet worden voor alle Nederlanders en niet alleen voor de inwoners van een risicogebied.

Wat vindt de vereniging? 

Vereniging Eigen Huis vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen verzekeren tegen zo’n grote natuurramp, maar vindt wel dat de verzekering betaalbaar moet blijven. Mensen die geen risico lopen moeten niet verplicht worden om volledig mee te betalen. De vereniging ziet een belangrijke rol voor gemeenten en waterschappen. Zij moeten zorgen voor betere afwatering, waardoor er minder wateroverlast ontstaat. Ook kunnen burgers maatregelen in en rond het huis nemen. Door bijvoorbeeld een groen dak aan te leggen of de tuin te vergroenen.  

Kijk voor hier voor meer tips over hoe je de woning kunt voorbereiden op klimaatverandering.

Meer informatie:

  • Nieuwsbericht 2 februari 2023: Huiseigenaren vaak niet bewust van gevaren klimaatverandering
  • Klimaatverandering en wonen
  • Eigen Huis Verzekeringen

Tags

AppartementseigenaarFinanciënHuiseigenaarSubsidieVerduurzamenVerzekeren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube