Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Woonkieskompas helpt bij keuze in stemhokje

Vanaf woensdag 1 november 2023 is woonkieskompas.nl beschikbaar voor iedereen die wonen een belangrijk onderwerp vindt in het stemhokje. Het WoonKieskompas is gemaakt door Kieskompas in samenwerking met Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond. 

Aan de hand van 26 stellingen kunnen kiezers hun mening en wensen over wonen in Nederland naast de standpunten van politieke partijen leggen. De stellingen gaan bijvoorbeeld over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek.

Kiezers willen meer weten voordat ze stemmen 

Voor veel kiezers is wonen één van de belangrijkste thema’s bij deze verkiezingen. Uit onderzoeken blijkt ook dat veel mensen niet weten welke partij past bij hun eigen opvattingen over de aanpak van de wooncrisis. Het Woonkieskompas brengt daar duidelijkheid in. 

Cindy Kremer, directeur Vereniging Eigen Huis: ‘Veel mensen hebben te maken met het enorme woningtekort. Ze hebben weinig zicht op een eerste huis of een andere, beter passende woning. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat huiseigenaren uitgesproken meningen hebben over nieuwbouw, verduurzaming en een betere woningmarkt. Het Woonkieskompas helpt bij de keuze voor de partij die daar het beste bij past.’

Lees ons verkiezingsmanifest ‘Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen’ Naar het WoonKieskompas

Tags

Verkiezingen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube