Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

WoonKieskompas: Huiseigenaren solidair met huurders

Huiseigenaren vinden dat er, naast koopwoningen, vooral meer huur- en sociale huurwoningen gebouwd moeten worden. Dit blijkt uit de reacties van ruim 52.000 respondenten op de stellingen uit het WoonkiesKompas

Wonen is een belangrijk thema voor veel kiezers. Met de verkiezingen in beeld maakte Kieskompas samen met Vereniging Eigen Huis, Aedes en de Woonbond het WoonKieskompas. Aan de hand van 26 stellingen kan iedereen de eigen mening en wensen over wonen in Nederland toetsen aan de standpunten en plannen van politieke partijen. Zo krijgen kiezers een goed beeld van wat de politiek vindt van stellingen rondom dit thema.  

Uit de eerste resultaten blijkt dat 42% van de huiseigenaren die het WoonKieskompas heeft ingevuld, vindt dat bij het bouwen van nieuwe huizen sociale huurwoningen prioriteit heeft. Ook als dit betekent dat er minder koopwoningen worden gebouwd. Ruim 61% van de huiseigenaren vindt dat de inkomensgrens voor sociale huur omhoog moet, zodat meer mensen voor zo'n woning in aanmerking komen.

Groen wonen 

Bijna driekwart van het totaal aantal respondenten vindt dat de overheid moet meebetalen aan het duurzamer maken van sociale huurwoningen. De stelling met de vraag hoe dit geregeld moet worden voor koopwoningen is voor ruim 30% van de huiseigenaren duidelijk. Zij vinden dat zijzelf grotendeels verantwoordelijk zijn voor de verduurzamingskosten van hun woning.

Meer informatie:

Verkiezingen 2023: Lees ons VerkiezingsManifest Inspiratie nodig voor je stem? Ga naar het WoonKieskompas

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube