Waarom Eigen Huis Schilderservice?

Een van de duurste, terugkerende klussen voor huiseigenaren is het buitenschilderwerk. Maar hoe vind je een goede, betaalbare schilder die kwaliteit levert? Daarom is er Eigen Huis Schilderservice. Zo regel je een professionele en betrouwbare vakschilder voor een goede prijs met 100% garantie. 

Deze garantie is mogelijk dankzij de vakschilders die zijn aangesloten bij onze partner Uw Schilderwerk. Zij schilderen met hoogwaardige kwaliteit verf van Sikkens. Na afloop van de klus, controleert een onafhankelijke expert van Vereniging Eigen Huis het schilderwerk. Zo ben je verzekerd van goed schilderwerk.

 

8.2orange
We scoren een 8.2 bij onze klanten
 algemeen-icoon-mijnomgeving
13.500 klanten gingen je al voor


De voordelen van Eigen Huis Schilderservice

Verzekerd van een vakschilder
Altijd een gekwalificeerde vakschilder bij jou in de buurt
Topkwaliteit verf
De schilders gebruiken topkwaliteit verf van Sikkens
Controle door Vereniging Eigen Huis
Onze experts controleren of de klus goed is uitgevoerd
100 % garantie
Volledige garantie op het schilderwerk

In 4 stappen je huis schilderen

1. Bereken direct de prijs voor jouw schilderwerk

Selecteer in de online offerteaanvraag welke houten onderdelen geschilderd moeten worden. Je krijgt direct een prijsopgave. Ben je hiermee akkoord, dan kun je de offerte eenvoudig online accepteren.

2. De schilder komt bij je langs

Na akkoord op de offerte, komt de schilder langs om deze door te spreken. Ben je iets vergeten, dan past hij dit direct voor je aan. Hierna kunnen jullie een startdatum afspreken. Je huis wordt vervolgens geschilderd.

3. Wij keuren het schilderwerk

Is de schilder klaar, dan controleert een onafhankelijk expert van Vereniging Eigen Huis het schilderwerk. Als het nodig is, voert de schilder herstelwerkzaamheden uit. Zo ben je verzekerd van goed schilderwerk.

4. Ontvang je garantiecertificaat

Je ontvangt een certificaat voor volledige garantie op het schilderwerk. Deze garantie is overdraagbaar bij de verkoop van je woning. 

Je huis laten schilderen: zo werkt het 

Je huis laten schilderen via Eigen huis Schilderservice? In deze video leggen we uit hoe het werkt. In 4 stappen ben je verzekerd van goede kwaliteit schilderwerk, makkelijk en snel.

Dit vinden anderen van Eigen Huis Schilderservice

Dhr. Heite uit Sneek   

star star star star star_border

‘Capabele schilders die het werk grondig hebben aangepakt: vullen, reinigen, schuren en keurig aflakken. Na afloop alles netjes opgeruimd en geen rommel achtergelaten. Naar grote tevredenheid uitgevoerd.'

Mevr. de Boer uit Rotterdam   

star star star star star_border

‘Het is een makkelijke manier om aan een goede en betrouwbare schilder te komen. Alles verliep heel soepel en snel. De controle achteraf door Vereniging Eigen Huis geeft een fijn gevoel.'

Mevr. Simons uit Zwolle

star star star star star_border

‘Prettige, snelle procedure met een goed contact en overleg met de schilders. Fijn dat de planning van de uitvoering heel flexibel was. Keurige schilders die eersteklas werk hebben geleverd.'

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn huis via Vereniging Eigen Huis laten schilderen?

Veel huiseigenaren vinden het lastig om een goede, betrouwbare schilder te vinden of vinden offertes niet altijd duidelijk. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Uw Schilderwerk B.V. Dit bedrijf zorgt voor gekwalificeerde schilders die vakwerk afleveren. Ze worden zorgvuldig geselecteerd op kunde en klantvriendelijkheid. De klanttevredenheid wordt bij elke klus gemeten.

Na afloop van het werk controleert een onafhankelijk expert van onze vereniging de schilderklus. Zo ben je verzekerd van goed schilderwerk.

Kan iedereen meedoen met Eigen Huis Schilderservice?

Alleen leden van Vereniging Eigen Huis kunnen meedoen met Eigen Huis Schilderservice.

Ben je nog geen lid van Vereniging Eigen Huis, dan krijg je bij het afnemen van deze service het eerste jaarlidmaatschap gratis. Zo profiteer je meteen van onze andere diensten, van informatie en advies en belangenbehartiging. Daarbij ontvang je tien keer per jaar gratis het Eigen Huis Magazine.

Na het eerste jaar is de contributie € 29,50 per jaar.

Lees hier de deelnemersvoorwaarden om te bepalen of de schilderklus door onze schilders kan worden uitgevoerd.

Wanneer moet ik betalen voor het schilderwerk?

Je betaalt in drie delen:

  • Het eerste deel betaal je uiterlijk tien dagen voordat de schilder begint. Dit is een aanbetaling van 20 % van het factuurbedrag, inclusief btw. 
  • Zodra het schilderwerk is afgerond, betaal je de volgende 60 %.
  • De laatste termijn van 20 % betaal je na de controle van het buitenschilderwerk door een expert van Vereniging Eigen Huis. Moet de schilder na deze controle nog herstelwerkzaamheden uitvoeren, dan betaal je pas nadat die werkzaamheden volledig zijn uitgevoerd.

Na de laatste betaling ontvang je het garantiecertificaat. 

Wanneer begint de schilder?
Ga je akkoord met de offerte, dan neemt de schilder binnen twee weken contact met je op om een afspraak te maken om de staat van het huidige schilderwerk te bekijken. Tijdens deze afspraak plan je samen met de schilder een datum voor de uitvoering van het schilderwerk. 
Wie is Uw Schilderwerk B.V.?
Voor de uitvoering van het buitenschilderwerk werken we samen met het bedrijf Uw Schilderwerk BV, dat gespecialiseerd is in woningonderhoud. Deze organisatie werkt met zorgvuldig geselecteerde schildersbedrijven verspreid over het hele land. Hierbij let Uw Schilderwerk B.V. op de manier van werken, kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. 
Wat is het beste moment om mijn huis aan de buitenkant te laten schilderen?
Het beste moment om de buitenkant van je huis te laten schilderen is afhankelijk van het weer. Buiten schilderen kan niet onder regenachtige en andere vochtige weersomstandigheden, zoals bij zware dauw en mist. De meest geschikte jaargetijden voor buitenschilderwerk zijn de lente, zomer en herfst. Schilderen in de winter is mogelijk, mits het droog en de verf voldoende vloeibaar is. 
Kan ik hulp krijgen bij het kiezen van een verfkleur?
Het is handig als je van tevoren de verfkleur(en) kiest. Twijfel je nog? De schilders zijn vakmensen en kunnen je advies geven. De verfkleur bespreken kan bij uitstek tijdens de schouwafspraak. 
Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Voor een vaste prijs inclusief btw ben je verzekerd van: 

  • een gekwalificeerde schilder met al zijn arbeid en materiaal (dus ook de steiger) 
  • topkwaliteit verf van Sikkens
  • controle door een expert van Vereniging Eigen Huis 
  • volledige garantie voor vier of zes jaar (afhankelijk van het verfsysteem) 
Is buitenschilderwerk via Eigen Huis Schilderservice altijd het goedkoopst?

We kunnen niet garanderen dat onze Schilderservice in alle gevallen de goedkoopste is. Dat komt vooral omdat we minimaal vier jaar volledige garantie bieden; in de markt is dit doorgaans twee jaar aflopende garantie.

Bij een aflopende garantie krijg je bijvoorbeeld in het eerste jaar 100 % garantie, in het tweede jaar 65 % en het derde jaar 35 %. Tip: let hierop bij het vergelijken van offertes.

Bereken direct de prijs van jouw schilderwerk

Vertrouw op het gemak en de zekerheid van de Eigen Huis Schilderservice. Bereken via de online tool direct de kosten van jouw schilderwerk. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Ga je hier mee akkoord dan wordt alles voor je geregeld: gekwalificeerde vakschilders en topkwaliteit schilderwerk met 100% garantie.

Bereken direct de prijs

schilder