Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBestuur VvE

Conflicten tussen VvE-leden

Onderlinge conflicten binnen de VvE kunnen nadelige invloeden hebben, bijvoorbeeld op het woonplezier of het onderhoud en de verduurzaming van het pand. Het is daarom belangrijk conflicten zo snel mogelijk op te lossen.

buren in kleine vve

Oorzaken van een conflict

Conflicten kunnen bijvoorbeeld gaan over geluidsoverlast of de bereidheid om mee te betalen aan bepaald onderhoud. Daarnaast kan er een verschil in prioriteiten bestaan. Zo is de ene eigenaar bijvoorbeeld ambitieuzer dan de andere als het gaat om verduurzaming, waardoor er discussie ontstaat over de mate van investeren in verduurzamingsmaatregelen. 

Risico's van conflicten

Als er een conflict is binnen de VvE kan het gebeuren dat gezamenlijke besluiten worden uitgesteld. En dit kan vervolgens weer invloed hebben op het onderhoud of de verduurzaming van het pand. Achterstallig onderhoud kan op den duur tot serieuze problemen leiden en tot hogere kosten. Bovendien beïnvloedt een conflict het woonplezier. Het is dus belangrijk conflicten zo snel mogelijk uit de weg te helpen.

Welke stappen kun je ondernemen bij conflicten?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Accepteer de cookies om deze inhoud te bekijken

Klik hier om deze inhoud bij de bron te bekijken

30 minuten juridisch advies

Heb je als VvE een juridisch probleem en weet je niet precies hoe je verder moet? Of heb je meerdere juridische vragen die je wilt stellen? Onze juristen staan voor je klaar.

Neem contact op
Mevrouw belt vrolijk op balkon

Ook interessant in kennisbank

Wat is de geschillencommissie VvE Management?Mag ons VvE-bestuur opstappen?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube