Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVerplichtingen VvE

Inschrijving Kamer van Koophandel VvE

In de wet staat dat iedere VvE ingeschreven moet worden bij de Kamer van Koophandel (KvK). Hoe je dit doet lees je hier.

Man en vrouw staan met hond bij appartementencomplex.

Inschrijving vaak door notaris

In de wet staat dat iedere VvE ingeschreven moet worden bij de Kamer van Koophandel (KvK). Een VvE wordt opgericht in de splitsingsakte. Deze akte wordt door de notaris opgesteld en ingeschreven bij het kadaster. Mocht je jouw splitsingsakte dus kwijt zijn, dan kun je deze opvragen op kadaster.nl. De notaris verzorgt meestal ook de inschrijving van de de VvE bij de Kamer Van Koophandel.  

Splitsingsakte van vóór 1972

Dateert de splitsingsakte van vóór 1972 dan is er waarschijnlijk geen VvE opgericht in de splitsingsakte. Mocht er geen VvE opgericht zijn in je splitsingsakte, dan zal deze eerst via de notaris opgericht moeten worden. Dat is overigens niet verplicht, maar wel verstandig. Voor de bank is dit namelijk vaak een vereiste voor het verstrekken van een hypotheek. 

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het inschrijven van jouw VvE bij de KvK vind je op Inschrijven stichting, vereniging of vereniging van eigenaars (kvk.nl).

Ook interessant in kennisbank

Moet een slapende VvE ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel?

Tags

JuridischVvE beheerder

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube