Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVvE verduurzamen

Verduurzaming financieren

Welke manieren van financieren zijn mogelijk? Een VvE kan op verschillende manieren energiebesparende maatregelen financieren: met subsidies, uit het reservefonds of via een Energiebespaarlening.

Spaarvarkentje

Accepteer de cookies om deze inhoud te bekijken

Klik hier om deze inhoud bij de bron te bekijken

Zó financier je de verduurzaming

Voordat de VvE geld kan besparen met verduurzaming, moeten bepaalde kosten eerst gefinancierd worden. Maar hoe regel je dat en hoeveel subsidie is beschikbaar? Iva legt dat uit in deze video.

Energiesubsidies

Voor energiebesparende - en duurzame maatregelen kun je als VvE subsidie aanvragen. De overheid heeft hiervoor de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De Subsidie voor duurzame energie (ISDE),  Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) en Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH).

Meer over energiesubsidies voor VvE's


Reservefonds

Een VvE is wettelijk verplicht een reservefonds te hebben. Hieruit kan een VvE grote uitgaven voor onderhoud doen, zoals de reparatie van het dak, maar ook uitgaven voor energiebesparende maatregelen.

Meer over het reservefonds


Energiebespaarlening

VvE’s met minimaal acht appartementen komen in aanmerking voor de Energiebespaarlening. De lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of 30 jaar, het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd. De lening staat op naam van de VvE en is te combineren met bovengenoemde subsidie. De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Warmtefonds, dat gevuld is door onder meer de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN bank. Deze lening is er ook voor kleine VvE’s met minimaal 2 appartementen.

Het Nationaal Warmtefonds financiert ook VvE's waarin woningcorporaties meer dan 50% van de woningen bezitten.

Meer over de Energiebespaarlening


VvE-lening

Er zijn ook op gemeentelijk niveau speciale VvE-leningen. Hiervan loopt de aanvraag via SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Kijk of jouw gemeente een VvE-lening verstrekt en onder welke voorwaarden.

Ook interessant in kennisbank

Mag de verkoper zijn deel uit het reservefonds van de VvE opnemen bij verkoop?Moet ik als koper het aandeel van de verkoper in het reservefonds erbij kopen?Welke subsidies kan een huiseigenaar of VvE krijgen voor energiebesparende maatregelen?

Tags

VvE beheerder

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube