Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackOnderhoud

Onderhoud financieren

Wat je kwijt bent aan het onderhoud van je woning is afhankelijk van het type huis, bouwjaar en locatie. Voor sommige onderhoudsklussen zijn leningen of subsidies.

contant geld

Wat kost een onderhoudsklus?

Bereken met de Prijzenindicator wat de kosten zijn van de elf meest voorkomende onderhoudsklussen. Een handige indicatie voor het bepalen van je budget!

Bereken de kosten

Onderhoud financieren

Onderhoud aan je woning betaal je in principe met eigen geld. Soms heeft de gemeente subsidie beschikbaar voor onderhoud. Kijk hiervoor op de website van jouw gemeente. Ben je van plan onderhoud te combineren met het verduurzamen van je huis, onderzoek dan of je subsidie krijgt via de Energiesubsidiewijzer.

Subsidies voor monumenten

Vanuit de overheid zijn verschillende subsidies beschikbaar voor eigenaren van een monument, o.a. voor onderhoud. Kijk op monumenten.nl of je hiervoor in aanmerking komt. Woon je in een rijksmonument en heb je daar het afgelopen jaar onderhoudskosten aan gehad? Dan heb je misschien recht op woonhuissubsidie. Dien hiervoor tussen 1 maart en 1 mei in het opvolgende jaar een aanvraag in.

Op monumenten.nl/gemeentes vind je informatie van je eigen gemeente over rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten, bijvoorbeeld over subsidies, de historie van monumenten en wat er mogelijk is op het gebied van verduurzaming.

Betaal 9 % in plaats van 21 % btw

Wil je onderhoud uitbesteden? Voor sommige klussen aan je woning betaal je 9 % btw in plaats van de gebruikelijke 21 %. Dit geldt alleen als je woning ouder is dan twee jaar. De volgende werkzaamheden komen in aanmerking:

  • Schilderen
  • Isoleren
  • Stukadoren
  • Behangen
  • Schoonmaken (woning hoeft niet ouder dan 2 jaar te zijn)

Stimuleringsleningen

Stimuleringsleningen zijn leningen met een zeer lage rente die via verschillende gemeenten kunnen worden afgesloten. Bijvoorbeeld voor groot onderhoud van VvE’s en onderhoud aan monumenten.

Lees meer over stimuleringsleningen

Podcast BouwGarant

Accepteer de cookies om deze inhoud te bekijken

Klik hier om deze inhoud bij de bron te bekijken

Ook interessant in kennisbank

Waar moet je op letten als je onderhoudsklussen uitbesteedt?Hoe vaak moet mijn cv-ketel onderhouden worden?Wat kost het onderhoud van een warmtepomp?

Tags

FinanciënHuiseigenaarWonenWonen-Onderhoud

Lees meer over onderhoud

Onderhoud buitenOnderhoud binnenOnderhoud per seizoen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube