Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWoningonderhoud: praktis...

Afzuigventielen schoonmaken

Door te ventileren voer je vuile en vochtige lucht af en haal je frisse lucht in de woning. Zorg dat de afzuigventielen van je ventilatiesysteem schoon zijn.

Afzuigventiel van een mechanisch ventilatiesysteem

Stappenplan afzuigventielen schoonmaken

Stap 1: Markeer de afzuigventielen  

De afzuigventielen in de badkamer, keuken en toilet hebben ieder een eigen inregelstand. Bij de installatie is rekening gehouden met de hoeveelheid lucht die per ruimte moet worden afgezogen. Noteer op elk ventiel met een watervaste stift aan de binnenkant in welke ruimte die zit en de inregelstand. Zo voorkom je dat je bij het schoonmaken per ongeluk de ventielen verwisselt en de afstelling van het ventilatiesysteem verstoort.

Stap 2: Maak de ventielen schoon

Gebruik hiervoor een sopje of een vochtige doek. Vergeet ook de achterkant van de ventielen en het rubber niet. Maak ook meteen het beginstuk van het ventilatiekanaal schoon met een ragebol of stofzuiger.

Stap 3: Plaats de ventielen weer terug in de juiste ruimte en stand

Doe dit met een draaiende beweging. Zorg ervoor dat je niet met de palm van de hand het ventiel dicht duwt. Twijfel je over de afstelling van de ventielen – je hebt bijvoorbeeld veel schimmel in de badkamer of blijft kookluchten ruiken – vraag dan of de installateur deze opnieuw wil afstellen. 

Ook interessant in kennisbank

Hoe kan ik de ventilatie in mijn woning verbeteren?Moet ik na het isoleren rekening houden met mijn ventilatie?Wat kan ik doen, als mijn ventilatiesysteem veel lawaai maakt?

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarWonenWonen-Onderhoud

Lees meer over gezond en veilig wonen

Inbraak voorkomenKoolmonoxide voorkomenLegionella voorkomen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube