Zonnepanelen

Warmtepomp

Duurzaam je huis verwarmen

Een warmtepomp is goed voor het milieu en je bespaart op je energierekening. Hoe werkt een warmtepomp, welke soorten zijn er en is jouw woning geschikt? Lees meer.

Over de warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of grondwater en zet dit om in energie om je huis te verwarmen. Zo werkt een warmtepomp

Is mijn woning geschikt?

Niet iedere woning kan verwarmd worden met een warmtepomp. Zo is isolatie belangrijk. Let hier op

50 graden test

Door je huis te verwarmen op lage temperatuur, bespaar je flink op je energieverbruik. Doe de test

Het geluid van een warmtepomp

Voor warmtepompen met een buitenunit geldt vanaf 1 april 2021 een nieuwe eis voor het maximale geluid. Over het geluid

Kosten en terugverdientijd

Kom meer te weten over de aanschafkosten en energiebesparing op jaarbasis. Over kosten en terugverdientijd

Ontdek de subsidies

Voor de aanschaf van een warmtepomp krijg je mogelijk subsidie van de rijksoverheid, provincie of gemeente.   Over subsidies

De hybride warmtepomp

Over de hybride warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor verwarmen van de meeste bestaande woningen. Alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij. Over de hybride warmtepomp

5 vragen over de hybride warmtepomp

Duurzaam verwarmen en een lagere energierekening? Dan is een hybride warmtepomp misschien wat voor jou. Vragen en antwoorden

Installatie hybride warmtepomp: stap voor stap

Hoe werkt de installatie van een hybride warmtepomp eigenlijk? Je vindt het in ons stappenplan.  lees meer

De all-electric warmtepomp

All-electric warmtepomp: veelgestelde vragen

Een all-electric warmtepomp (ook wel zelfstandige of volledig elektrische warmtepomp) zorgt voor het verwarmen van de woning én het warme water. Over de all-electric warmtepomp

Actueel
Ruim een jaar wachten op een warmtepomp

De hybride warmtepomp speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van je woning. Helaas kunnen de wachttijden voor een warmtepomp oplopen tot ruim een jaar.

Lees meer

Duurzaam verwarmen

De komende jaren gaan steeds meer woningen van het aardgas af. Uiterlijk in 2030 moeten 1,5 miljoen woningen aardgasvrij zijn. Vanaf 2026 worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen.

Veelgestelde vragen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit de bodem, het water of de lucht. Deze warmte verwarmt de woning en zorgt voor warm water. Is je huis heel goed geïsoleerd dan kan een volledige warmtepomp (All-electric) de cv-ketel vervangen. Anders is een hybride warmtepomp een goed alternatief. Een hybride warmtepomp wordt naast de cv-ketel geplaatst. Als het echt koud wordt, springt de cv-ketel bij of neemt het helemaal over. De cv-ketel zorgt ook voor warm water.

Met onze online check ontdek je of een warmtepomp een optie is. Zo ja, dan kun je meedoen met onze Collectieve Inkoop Warmtepomp. Wij sturen je een vrijblijvend aanbod voor een systeem van goede kwaliteit en vakkundig installatie. 

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride luchtwarmtepomp haalt energie uit de lucht en is een aanvulling op de cv-ketel. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is of wanneer er vraag is naar warm water.

Lees meer over de hybride warmtepomp.

Kan ik mijn cv vervangen door een warmtepomp?

Het vervangen van een cv-ketel door een volledige warmtepomp (All-electric) kan alleen als de woning zeer goed geïsoleerd is en voorzien is van een lage temperatuur verwarmingssyteem. Hou bij een volledige warmtepomp rekening met een alternatief voor het warme tapwater, bijvoorbeeld een boiler.

Een alternatief voor een volledige warmtepomp is een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp wordt naast de cv-ketel geplaatst. Als het echt koud wordt springt de cv-ketel bij of neemt het helemaal over. De cv-ketel zorgt ook voor warm water. 

Lees het artikel in Eigen Huis Magazine over alternatieven voor de cv-ketel.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voor een volledige warmtepomp (all-electric) heb je lage temperatuur verwarming nodig. Dit houdt in dat de het water in de radiatoren een heeft van ongeveer 50 graden. Normaal loopt dit op tot zo’n 80 graden. Bij een all-electric warmtepomp is het beter om te verwarmen met een nog lagere temperatuur van het cv-water.  

Met onze online check ontdek je of een warmtepomp een optie is. Zo ja, dan kun je meedoen met onze Collectieve Inkoop Warmtepomp. Wij sturen je een vrijblijvend aanbod voor een systeem van goede kwaliteit en vakkundig installatie. 

Wat is lage temperatuur verwarming?

Bij lage temperatuur verwarming werkt de centrale verwarming in de woning op een lagere watertemperatuur. De temperatuur van het water naar de verwarmingselementen is maximaal 55 graden. Normaal loopt de temperatuur op tot 80 graden. Een voorbeeld van lage temperatuur verwarming is vloerverwarming.

Lees meer over lage temperatuur verwarming.

Advies over verduurzamen

Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met onafhankelijk advies. Doe de online Energiescan. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met het verduurzamen van je huis.

Waarmee kunnen we je helpen?

Duurzaam verwarmen

Is je huis goed geïsoleerd, dan kun je het duurzaam verwarmen. Bijvoorbeeld met een warmtepomp.  Over duurzaam verwarmen

Isoleren en ventileren

Een lagere energierekening begint met het binnenhouden van de warmte. Welke mogelijkheden zijn er? En wat levert het op? Over isoleren

Zonne-energie

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Over zonne-energie