Zonnepanelen

Warmtepomp

Duurzaam alternatief voor je cv

Een warmtepomp is goed voor het milieu en je bespaart op je energierekening. Hoe werkt een warmtepomp, welke soorten zijn er en is jou woning geschikt? Lees meer.

Over de warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor je cv. Hoe werkt een warmtepomp, welke soorten zijn er en is jouw woning geschikt?  Over de warmtepomp

Wel of geen warmtepomp kopen?

Wanneer moet je nu wel of niet investeren in een warmtepomp? Lees hoe je een goede afweging kunt maken. Wel of geen warmtepomp

Het geluid van een warmtepomp

Als de buitenunit van je hybride warmtepomp op de juiste plek staat en goed is geïnstalleerd, ervaar je geen geluidsoverlast. Warmtepomp en geluid

Kosten en terugverdientijd hybride warmtepomp

Een hybride systeem kost tussen de € 5000 en € 7000. Maar met subsidie kun je besparen op de aanschafkosten. Over kosten en terugverdientijd

Eigen Huis Magazine
Checklist warmtepomp

Overweeg je een warmtepomp aan te schaffen? Gebruik deze to-do lijst en kies de beste warmtepomp voor je huis en je budget. Lees het artikel uit Eigen Huis Magazine.

Bekijk de checklist

Duurzaam verwarmen

De komende jaren gaan steeds meer woningen van het aardgas af. Uiterlijk in 2030 moeten 1,5 miljoen woningen aardgasvrij zijn. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief. Hiervoor is goede isolatie nodig. Een goed geïsoleerde woning is het startpunt voor duurzame verwarming.

Veelgestelde vragen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit de bodem, het water of de lucht. Deze warmte verwarmt de woning en zorgt voor warm water. Is je huis heel goed geïsoleerd dan kan een volledige warmtepomp (All-electric) de cv-ketel vervangen. Anders is een hybride warmtepomp een goed alternatief. Een hybride warmtepomp wordt naast de cv-ketel geplaatst. Als het echt koud wordt, springt de cv-ketel bij of neemt het helemaal over. De cv-ketel zorgt ook voor warm water.

Wil je zeker weten of een warmtepomp interessant is voor je woning en zo ja, wat dit gaat kosten? Met ons Energieadvies krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?
Een hybride luchtwarmtepomp haalt energie uit de lucht en is een aanvulling op de cv-ketel. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is of wanneer er vraag is naar warm water.
Kan ik mijn cv vervangen door een warmtepomp?

Het vervangen van een cv-ketel door een volledige warmtepomp (All-electric) kan alleen als de woning zeer goed geïsoleerd is en voorzien is van een lage temperatuur verwarmingssyteem. Hou bij een volledige warmtepomp rekening met een alternatief voor het warme tapwater, bijvoorbeeld een boiler.

Een alternatief voor een volledige warmtepomp is een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp wordt naast de cv-ketel geplaatst. Als het echt koud wordt springt de cv-ketel bij of neemt het helemaal over. De cv-ketel zorgt ook voor warm water. 

Lees het artikel in Eigen Huis Magazine over alternatieven voor de cv-ketel.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voor een volledige warmtepomp (all-electric) heb je lage temperatuur verwarming nodig. Dit houdt in dat de het water in de radiatoren een heeft van ongeveer 50 graden. Normaal loopt dit op tot zo’n 80 graden. Bij een all-electric warmtepomp is het beter om te verwarmen met een nog lagere temperatuur van het cv-water.  

Wil je zeker weten of een warmtepomp interessant is voor je woning en zo ja, wat dit gaat kosten? Met ons Energieadvies krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Wat is lage temperatuur verwarming?

Bij lage temperatuur verwarming werkt de centrale verwarming in de woning op een lagere watertemperatuur. De temperatuur van het water naar de verwarmingselementen is maximaal 55 graden. Normaal loopt de temperatuur op tot 80 graden. Een voorbeeld van lage temperatuur verwarming is vloerverwarming.

Lees meer over lage temperatuur verwarming.

Advies over verduurzamen

Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met onafhankelijk advies. Doe de online Energiescan of krijg advies op maat tijdens een telefonisch gesprek. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met het verduurzamen van je huis.

Waarmee kunnen we je helpen?

Duurzaam verwarmen

Is je huis goed geïsoleerd, dan kun je het duurzaam verwarmen. Bijvoorbeeld met een warmtepomp.  Over duurzaam verwarmen

Isoleren en ventileren

Een lagere energierekening begint met het binnenhouden van de warmte. Welke mogelijkheden zijn er? En wat levert het op? Over isoleren

Zonne-energie

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Over zonne-energie