H-1183

Energievergelijker

Vanwege de huidige energiemarkt is er op dit moment beperkt aanbod beschikbaar.

Start met vergelijken

Energie-aanbod op maat

Met onze Energievergelijker kies je makkelijk het voordeligste contract voor jouw situatie. Onze aanbiedingen en de getoonde besparingen zijn altijd gebaseerd op jouw werkelijke verbruik en de voorkeuren die je hebt opgegeven. 

Dus pak je jaarrekening erbij voor een actueel overzicht van je stroom- en gasverbruik, check hoeveel je zonnepanelen hebben opgewekt en kies de aanbieding die het beste bij je past. Je kunt direct overstappen, wij zien erop toe dat dit zorgeloos verloopt.

Gezien de huidige marktsituatie is er op dit moment een beperkt aanbod beschikbaar. Lees meer over de huidige marktsituatie.

Hoe werkt de Energievergelijker?

1. Gegevens invullen

Vul je adresgegevens- en energieverbruik in en laat weten of je zonnepanelen hebt. 

2. Vergelijk energiecontracten

Op basis van jouw gegevens en voorkeuren tonen wij de voordeligste actuele energie- aanbiedingen bij de verschillende leveranciers. Je kunt je voorkeuren makkelijk wijzigen.

3. Kies contract

Kies het energiecontact dat het beste bij je past en vul de gegevens aan die nodig zijn voor het afsluiten van een nieuw contract.

4. Stap over en bespaar

Bevestig je overstap. De nieuwe leveranciers neemt binnen enkele dagen contact met je op en zorgt ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd. Toch niet zeker van je overstap? Na bevestiging kun je er nog 14 dagen vanaf zien.

Veelgestelde vragen

Overstappen via de Collectieve Inkoop Energie of Energievergelijker?
Via onze Collectieve Inkoop Energie kun je overstappen naar voordelige energietarieven. Middels een veiling kan een leverancier een voordelig contract aanbieden aan onze leden. Wil je overstappen op een moment dat er geen actie loopt, of heb je een verbruiksprofiel dat sterk afwijkt van het gemiddelde, dan kun je het beste een nieuw contract afsluiten via onze Energievergelijker.
Ik ben geen lid, kan ik overstappen via de Energievergelijker?
Ja, dat kan. Stap je over via de Energievergelijker dan krijg je het eerste jaar lidmaatschap gratis. Heb je eerder gebruik gemaakt van het gratis lidmaatschap, dan wordt de contributie voor één jaar, na het afsluiten van je nieuwe contract, automatisch afgeschreven. Je kunt altijd weer opzeggen.
Wie is jullie samenwerkingspartner voor de Energievergelijker?
Voor de Energievergelijker werken we samen met onze partner iChoosr. Zij zorgen voor de selectie van leveranciers en de totstandkoming van voordelige energie-aanbiedingen.
Hoe zijn de energieleveranciers geselecteerd?
Leveranciers die een aanbieding doen in de Energievergelijker zijn door ons getoetst op financiële stabiliteit en klanttevredenheid. Daarnaast moeten zij deelnemen aan het Contract Einde Register (CER) en moeten zij aangesloten zijn bij de geschillencommissie en de gedragscodes voor Energieleveranciers in Nederland.
Ik wil alleen een contract voor stroom en/of gas, kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt dit gelijk in je zoekopdracht aangeven.
Wat is een welkomstpremie?
Wanneer je een nieuwe klant wordt bij een energieleverancier kan er een welkomstpremie worden aangeboden. Dit is een vast bedrag dat door de leverancier wordt uitgekeerd aan het eind van de looptijd van je energiecontract.
Moet ik een boete betalen als ik overstap?
Heb je een contract voor onbepaalde tijd dan kun je direct kosteloos overstappen. Heb je een contract voor bepaalde tijd dat binnen 6 maanden afloopt, dan kun je ook zonder boete overstappen. In dat geval is het belangrijk dat je de einddatum van je huidige contract bij ons aangeeft, dit is het moment dat je overstap zal plaatsvinden. Heb je een lopend contract met een einddatum verder in de toekomst dan 6 maanden, dan mag je huidige energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Hoeveel dat is kun je nagaan bij je huidige leverancier.
Hoe lang duurt het voordat ik ben overgestapt?
Sluit je een nieuw contract af via de Energievergelijker, dan duurt het ongeveer een maand voordat je bent overgestapt.
Kan ik mijn overstap annuleren?
Je kunt van de overstap afzien tot 14 dagen na ontvangst van de bevestiging.

Meer over energiecontracten

Zonnepanelen? Zo kies je het beste energiecontract

Met zonnepanelen op je dak is het belangrijk om te letten op de hoogte van de terugleververgoeding, dit verschilt per leverancier. Lees meer

Verhuizen: wat te doen met je energiecontract?

Het regelen van je energiecontract moet bij verhuizen zeker op je checklist staan. Neem je je energiecontract mee, of stap je over? Meenemen of overstappen

Zo werkt overstappen van energieleverancier

Stap je over van leverancier, dan kom je nooit zonder stroom of gas te zitten. Het is enkel een administratieve handeling. Wij leggen uit hoe het werkt. Zo zit dat