Collectieve Inkoop Zonnepanelen - Vereniging Eigen Huis

Samen betaalbaar bouwen met Club WOWW

Ben jij een van de vele starters die het maar niet lukt een huis te kopen? Woon je noodgedwongen thuis bij je ouders of ben je juist elke maand honderden euro's te veel kwijt aan huur? En wil je niet langer wachten op de politiek voor oplossingen maar neem je liever het heft in eigen handen? Geef je dan op voor Club WOWW.

Club WOWW is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en Lowlands, in samenwerking met ThePositiveLab. Ons doel: starters bij elkaar brengen en een kans geven op een betaalbare en prettige nieuwbouwwoning. Geen woning die dient als beleggingsobject, maar Wonen om te Wonen Woningen. Club WOWW gaat aan de slag om deze te realiseren. Samen met starters zelf. Zo helpen we jou als deelnemer aan een eigen woning. En laten we zien dat het wél mogelijk is goede, betaalbare woningen neer te zetten.

Hoe werkt het?

Iedere starter die op zoek is naar een betaalbare koopwoning kan zich tot eind oktober gratis en vrijblijvend aanmelden. Eind december maken we de balans op en selecteren we een gemeente waar Club WOWW het eerste gezamenlijke woonproject gaat realiseren. Hierbij kijken we naar het aantal aanmeldingen uit een gemeente, maar ook naar de kansen om daar woningen neer te zetten.

De experts van Club WOWW gaan vervolgens op zoek naar een geschikte locatie, stellen een financieel plan op en regelen het vergunningstraject. Ze gaan langs bij de wethouder, gemeenteraad, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Natuurlijk wordt ook gekeken naar wat je wilt en kunt betalen. Op basis hiervan wordt het gezamenlijke woonproject ontworpen en gerealiseerd. Aan het einde van de rit krijg jij de sleutel van je betaalbare starterswoning!

 

 

WOWW! Dit wil ik!

Schrijf je dan snel in en geef aan in welke gemeente je graag wilt wonen. Er is nog plek, dus de inschrijving is nog geopend. Begin 2023 hoor je van ons in welke gemeente we woningen willen gaan neerzetten. Uiteraard hoef je dan pas te beslissen of je definitief wilt meedoen.

In actie voor starters

Wonen is een grondrecht. Maar in de praktijk hebben veel starters geen eerlijke kans op een betaalbare koopwoning. Vereniging Eigen Huis voert actie voor oplossingen voor deze groep. Dat doen we met Club WOWW. Maar bijvoorbeeld ook met onze petitie waarin we minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting oproepen minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro per jaar te bouwen.

> Check al onze acties

Veelgestelde vragen

Ik heb vragen over Club WOWW. Waar kan ik terecht?
Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar [email protected].