Petitie starters - Vereniging Eigen Huis

Teken de petitie

Betaalbare huizen voor starters

Starters maken nauwelijks kans op een koopwoning. De politiek roept al jaren dat er iets moet gebeuren, maar echte oplossingen blijven uit. Het kabinet moet nú in actie komen! Wij roepen de regering op: bouw ieder jaar minimaal 10.000 écht betaalbare woningen. En begin daar zo snel mogelijk mee! Eens? Teken de petitie.

Aantal keer getekend

Maak betaalbaar écht betaalbaar

Wonen is een grondrecht. Maar in de praktijk kunnen starters naar een betaalbare koopwoning fluiten. De huizen zijn veel te duur. Daardoor zitten velen van hen vast in een piepkleine studentenwoning, bij hun ouders of juist in een peperdure huurwoning. Dit probleem speelt al jaren. Iedereen vindt dat er oplossingen moeten komen, maar in de praktijk verandert er weinig. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting wil 900.000 extra woningen bouwen. Twee derde daarvan moet betaalbaar zijn. Maar betaalbaar is volgens De Jonge: 355.000 euro. Dat kunnen de meeste starters natuurlijk nooit ophoesten!

Daarom roepen wij de minister op:

  • Bouw ieder jaar minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro
  • Géén kippenhokken, containers of bezemkasten, maar woningen waar starters écht behoefte aan hebben
  • De schop moet deze kabinetsperiode, dus uiterlijk 2025, de grond in!
Teken de petitie

Veelgestelde vragen

Wat doen jullie met mijn handtekening?

Wij leveren jouw handtekening begin 2023 af bij minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Wat kan ik als starter verder doen?

Ben jij een van de vele starters die het maar niet lukt een eerste huis te kopen? En wil je niet langer wachten op de politiek voor oplossingen maar neem je liever het heft in eigen handen? Geef je dan op voor Club WOWW, een samenwerking van Vereniging Eigen Huis en Lowlands. Ons doel: starters bij elkaar brengen en samen betaalbare en prettige nieuwbouwwoningen realiseren.

> Lees meer

Wat doet Vereniging Eigen Huis verder voor starters?

Vereniging Eigen Huis voert actie voor een eerlijke kans op een eerste huis voor starters. Dat doen we met deze petitie, maar ook op andere manieren. Bekijk al onze acties voor starters.

Naast deze acties lobbyen wij continu bij de politiek, geldverstrekkers en bouwers. Wij hameren er bij hen op dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Maar ook dat starters gewoon een hypotheek moeten kunnen krijgen. Daarnaast kun je als starter bij Vereniging Eigen Huis terecht voor allerlei informatie over starten op de woningmarkt.

Wie is Vereniging Eigen Huis eigenlijk?

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis wil kopen of er al een heeft. Als onafhankelijke vereniging helpen wij onze 800.000 leden met onze lobby, informatie en allerlei diensten. Van starten op de woningmarkt en het kopen van een eerste huis tot wonen en verduurzamen. Dat alles doen wij zonder commercieel belang en vanuit de gedachte: samen staan we sterker.

> Lees meer over Vereniging Eigen Huis