Verkopen: met of zonder makelaar?

Uw huis verkopen? Dan kunt u een makelaar inschakelen. Een goede verkoopmakelaar kent de lokale markt, adviseert over de vraagprijs, leidt kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op. U laat het hele verkoopproces dan aan een professional over. 

Het is ook mogelijk deels zelf uw woning te verkopen en naar wens bepaalde zaken uit te besteden. Makelaars bieden namelijk ook deeldiensten. Zo kunt u een makelaar bijvoorbeeld alleen voor de onderhandelingen, verkoopstrategie of de bezichtigingen inschakelen. 

Vind de juiste makelaar in 7 stappen

Tips verkoopmakelaar

Op zoek naar een makelaar die helpt bij de verkoop van uw huis? U vindt uw verkoopmakelaar bij Advieskeuze

Zelf uw huis verkopen 

U kunt uw huis ook helemaal zelf verkopen. Dat bespaart veel geld, maar vergt wel tijd. U moet bijvoorbeeld zelf de vraagprijs vaststellen, adverteren, de bezichtigingen leiden en de onderhandelingen voeren.

Koper gevonden? Dan moet u ook zelf de koopovereenkomst opstellen. Gebruik hiervoor het onderstaande model. 

Koopovereenkomst bestaande eengezinswoning

Checklist huis verkopen 

Internetmakelaar

Een internetmakelaar is goedkoper dan een gewone makelaar. Dat komt omdat u bij de verkoop van de woning ook zelf de handen uit de mouwen moet steken. U verdeelt de taken naar wens met uw internetmakelaar. Hoe meer u zelf doet, hoe lager de courtage. 

Kiest u voor een internetmakelaar, dan schrijft u meestal zelf de advertentietekst, maakt u foto's en leidt u de kijkers rond. De internetmakelaar stelt meestal de waarde en de vraagprijs van de woning vast, levert verkoopmateriaal, presenteert de woning op Funda en stelt de koopovereenkomst op.

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid