afdeling juridisch advies van Vereniging Eigen Huis

Juridisch advies

Antwoord op al je juridische vragen

Heb je een juridische vraag rondom je eigen woning? Van gratis telefonisch advies tot grote rechtszaken tegen een scherp tarief: als lid kun je rekenen op de hulp van onze juristen en advocaten. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

  • Ruim 40 jaar ervaring in juridisch advies aan huiseigenaren
  • Gratis telefonische eerste hulp bij een juridische vraag
  • Juridische hulp bij een conflict tegen een scherp tarief

Juridische ondersteuning: dit zijn de mogelijkheden

Vereniging Eigen Huis heeft veel juridische kennis rond eigen woningbezit. Die kennis stellen we graag ter beschikking aan onze leden. Online en in de vorm van downloads. Deze informatie vind je op verschillende plekken op onze website.

Persoonlijke ondersteuning

Zeer regelmatig komt het voor dat leden er zelf niet (helemaal) uitkomen. Om deze reden bieden we telefonische eerste hulp bij een juridische vraag.

Heb je eerste hulp nodig bij een juridische vraag? Neem telefonisch contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Voor leden is dit gratis. BEL ONS ›

Wil je liever zelf aan de slag? Bekijk dan onze modelcontracten en voorbeeldbrieven. Deze zijn gratis te downloaden.

Gespecialiseerde juridische hulp nodig?

Is verdere ondersteuning nodig dan komt ons team van juristen en advocaten in actie. We bieden verschillende betaalde juridische diensten aan tegen een zo scherp mogelijk tarief. Onze dienstverlening bestaat uit:

Zelf aan de slag

Voor wie liever zelf aan de slag gaat met juridische documenten of zelf juridische stappen wil zetten, hebben we een aantal handige downloads opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan een voorbeeld koopcontract of een voorbeeldbrief om de te late oplevering van je nieuwbouwwoning te melden.

Ik ben duidelijk, vriendelijk en geduldig geholpen en heb deskundig advies gekregen. Ik heb het contact als zeer prettig ervaren.
Ans Dienen (32) uit Beesd

Maak kennis met onze advocaten en juristen

Vereniging Eigen Huis

Frank Dijkslag

Advocaat Frank Dijkslag herinnert zich een kwestie waarbij een groep bewoners van een nieuwbouwwijk allemaal hetzelfde probleem had met hun dak.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis

Maarten Nijland

'Het is nooit leuk als er iets misgaat bij de bouw of verbouw van je woning. Maar mocht dat nu toch het geval zijn en je komt er zelf niet meer uit, dan staan we voor je klaar.'

Lees meer

Vereniging Eigen Huis

Sara Toffoletto

'Indien nodig help ik onze leden ook bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw, de rechtbank of Geschillencommissie. '

Lees meer

Vereniging Eigen Huis

Laila Alkadiri

'Ik haal veel voldoening uit het wegnemen van zorgen bij onze leden door het bieden van de juiste juridische bijstand.'

Lees meer

Vereniging Eigen Huis

Saskia Lemckert

'Ik wil leden graag helpen te begrijpen wat ze tekenen en wat de eventuele risico’s zijn. Op deze manier kunnen veel problemen bij voorbaat al voorkomen worden.'

Lees meer