Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik de overlijdensrisicodekking uit mijn spaarhypotheek halen?

Dit kan niet. Bij een  zijn de spaarpot en de onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Er moet een overlijdensrisicodekking zijn die gelijk is aan het doelkapitaal van de verzekering.

Het is bij de geldverstrekker misschien mogelijk om de spaarhypotheek om te zetten in een .  Aan een bankspaarhypotheek is geen risicoverzekering gekoppeld. Natuurlijk is het wel belangrijk om te bekijken of de hypotheek dan wel betaalbaar blijft voor de achterblijvende partner. Het kan verstandig zijn om toch een bedrag te verzekeren. De geldverstrekker kan je op basis van de hypotheekvoorwaarden ook verplichten om een risicoverzekering af te sluiten.  Aan het omzetten in een bankspaarhypotheek zijn  fiscale voorwaarden verbonden. Let ook op de gevolgen van een lagere rente dan de rente die je nu betaalt en op eventuele boeterente. Mogelijk is omzetting naar een hypotheek met maandelijkse aflossing een beter alternatief. Vraag een hypotheekadviseur om je mogelijkheden in kaart te brengen. 

Aandachtspunten

  • Als je een nieuwe aanvraagt, beoordeelt de verzekeraar je huidige gezondheid. Is je gezondheid minder goed, dan kan hij de aanvraag weigeren of een hogere premie vragen. Zeg de oude verzekering daarom pas op als je zeker weet dat je een nieuwe verzekering tegen een betaalbare premie kunt sluiten.
  • Het loont de moeite om de premies van een aantal verzekeraars te vergelijken. Het prijsverschil kan namelijk groot zijn. Vraag aan de adviseur om je hierbij te helpen. Of ga naar een financiële vergelijkingssite.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube