Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Helft van Nederlandse woningeigenaren stelt onderhoud uit

Woningeigenaren weten vaak precies welk onderhoud hun woning nodig heeft en toch stelt de helft van hen deze klussen uit. Dat meldt Centraal Beheer. De verzekeraar initieerde het Grote Woningonderhoud Onderzoek en betreurt de uitkomst. De gevolgschade van slecht onderhoud is namelijk vaak groot.

Een keer een onderhoudsbeurt overslaan kan meestal geen kwaad. Maar wanneer belangrijke werkzaamheden aan de woning worden uitgesteld, kunnen er grote problemen ontstaan. Houtrot in de kozijnen is volgens het onderzoek van Centraal Beheer de meest voorkomende schade veroorzaakt door slecht onderhoud. Op de voet gevolgd door schimmel in huis, daklekkage en problemen aan de CV of warmtepomp.

Twee linkerhanden

De respondenten in het onderzoek geven aan dat twee linkerhanden de reden zijn van uitstel van woningonderhoud. Vaker nog melden zij klussen uit te stellen omdat de kosten van onderhoud zijn toegenomen. De Budgetplanner Onderhoud van Vereniging Eigen Huis kan helpen bij het in kaart brengen van deze klussen en de Klusservice is een uitkomst voor iedereen met twee linkerhanden of te weinig tijd.

Onderhoud loont

Schade aan de woning die voorkomen had kunnen worden, wordt bijna nooit gedekt door de verzekeraar. Het loont daarom om op tijd klein onderhoud te (laten) plegen zoals de schoonmaak van dakgoten en de vervanging van het kitwerk in de badkamer. 

Naar de Klusservice

Ook interessant in kennisbank

Waar moet je op letten als je onderhoudsklussen uitbesteedt?Waar kan ik advies krijgen over onderhoud, verbouw en energiebesparing van mijn woning?

Tags

HuiseigenaarWonenWonen-Onderhoud

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube