Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Herstel consumentenvertrouwen zet door

Het herstel van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt zet door, zo blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator. Dit betekent nog niet dat alle zorgen weg zijn. De Eigen Huis Marktindicator, die specifiek het consumentenvertrouwen in de woningmarkt meet, komt in augustus uit op 97 punten: 2 punten meer dan in juli en nog maar 3 punten verwijderd van de neutraalwaarde van 100.  

Toch drukt de coronacrisis op het gemoed, zij het steeds minder sterk. Een derde van de Nederlanders vindt het nu een slecht moment om een huis te kopen. Typerend is dat de overspannen woningmarkt en niet de coronacrisis daar volgens hen de hoofdreden van is.  

Maar 10% is van mening dat de huizenprijzen door de coronacrisis gaan dalen. In juni voorzag nog 20% van de ondervragen een prijsdaling. Ook denkt 36% dat de hypotheekrente matig tot sterk zal stijgen. In juni was nog 44% die mening toegedaan. Vooral zorgen over economie Wel laat bijna driekwart van de ondervraagden zijn oordeel over de woningmarkt nog enigszins afhangen van het coronavirus. 72% van hen maakt zich zorgen over de economie, over het eigen inkomen (27%) of de woningmarkt (25%). Slechts een kleine 6% wijzigt daardoor voorgenomen verhuisplannen of verandert de woonwensen.  

Meer informatie over de Eigen Huis Marktindicator

Tags

Woningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube