Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Politiek en Vereniging Eigen Huis komen bij leden thuis

Vereniging Eigen Huis laat graag aan de politiek zien wat de wensen en ideeën zijn van (toekomstig) huiseigenaren. Daarom organiseerde de vereniging voor alle geïnteresseerde politieke partijen werkbezoeken bij leden thuis.

“We vinden het belangrijk dat er echt verbinding is tussen de politiek en onze leden”, zegt Karsten Klein, directeur belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis. “We hebben als verenging een manifest opgesteld voor de politiek. Gevuld met alle onderwerpen die belangrijk zijn voor (toekomstig) huiseigenaren en wat wij hiervoor bepleiten. Het is goed dat de politiek dit niet alleen leest, maar de verhalen ook echt hoort.”

“Verduurzaming moet lonen”

Peter de Groot, Tweede Kamerlid en woordvoerder namens de VVD, ging samen met Klein langs bij Gerriette en Graeme, die onlangs een hybride warmtepomp hebben geïnstalleerd. Tijdens een gesprek aan de keukentafel gaven zij aan hoe ingewikkeld ze de overwegingen vonden om deze aan te schaffen. De gedachte aan het klimaat gaf uiteindelijk de doorslag. Vervolgens werd besproken dat uitzoeken of een woning geschikt is voor de hybride warmtepomp ook ingewikkeld is. Als reactie hierop gaf De Groot aan dat goede voorlichting, bereikbare leningen en subsidies belangrijk zijn om de verduurzaming van de eigen woning mogelijk te maken. Hij benadrukte dat de VVD vindt dat de verduurzaming van een woning moet lonen.

VEH_campagne23-AvV-20231102-0145 (3).jpg

Peter de Groot (tweede van rechts) en Karsten Klein (helemaal rechts) op bezoek bij Gerriette en Graeme.

Onzekerheid over zonnepanelen

D66-Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar bezocht Koen in Leiden. Aan zijn keukentafel nam ook Judith Scholte, belangenbehartiger van Vereniging Eigen Huis, plaats. De keuze van Koen voor zonnepanelen werd uitvoerig besproken. Zijn motivatie hiervoor was besparing op de energierekening. Echter, de onzekerheid over de terugverdientijd gaf serieuze twijfel. Boulakjar begrijpt deze twijfel en gaf aan dat er inmiddels een wetsvoorstel ligt die een minimumvergoeding regelt voor bezitters van zonnepanelen, zodat mensen meer zekerheid krijgen over wat ze nog wél van hun energieleverancier krijgen.

2023-11-07 VEH - Leiden, werkbezoek D66 Zonnepanelen 64 (2).jpg

Judith Scholte, Koen en Faissal Boulakjar met de verkiezingsposter van Vereniging Eigen Huis.

Aandachtspunten duidelijk gemaakt

Karsten Klein: “We kijken terug op goede werkbezoeken. Onze leden hebben de politiek duidelijk kunnen maken waar, binnen het thema verduurzamen, een aantal flinke aandachtspunten zitten. Er zijn er natuurlijk nog meer, maar het is goed dat de politiek in ieder geval deze aan de keukentafel heeft besproken en heeft kunnen reageren.”

Verkiezingen 2023: bekijk ons verkiezingsmanifest Woonkieskompas helpt bij keuze in stemhokje

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube