Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Starters negatief over eigen kansen woningmarkt

Slechts 35% van de starters dicht zichzelf op de huidige markt kansen toe op een eigen woning. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de Startersmonitor - een enquête onder ruim 6.300 respondenten.  

Acht op de tien starters zien de huidige omstandigheden op de woningmarkt als ongunstig. Bijna de helft van de respondenten zoekt al ruim een half jaar naar een geschikte huur- of koopwoning. 13 procent is zelfs al langer dan drie jaar tevergeefs op zoek naar eigen woonruimte. 

Ontevreden over woonsituatie

Ruim de helft van de starters is ontevreden over de huidige woonsituatie. Dat geldt vooral voor starters die noodgedwongen nog bij hun ouders wonen. 92% van hen wil daar zo snel mogelijk weg.  

De Startersmonitor is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Huurwoningen.nl, De Hypotheekshop, De Hypotheker, Huispedia, Nationale Hypotheek Garantie, NVM, Pararius, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en Vereniging Eigen Huis. De betrokken partijen willen met de Startersmonitor een beter zicht krijgen op de startersproblematiek en bijdragen aan een oplossing daarvoor.   

Tags

OnderzoekStarterWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube