Voor VvE'sContact
BackNieuws

Tweede Kamer: 'Isolatiesubsidie moet beter'

De overheid moet meer doen om mensen te helpen het huis te isoleren. Onder andere met laagdrempelige subsidies en betere ontzorging. Hiertoe roepen Groen Links en de ChristenUnie op in een motie die gisteren is aangenomen in de Tweede Kamer. 

Vereniging Eigen Huis pleitte hier al eerder voor en is blij met deze oproep. Het beter isoleren van de woning is een logisch stap om energiekosten te verlagen en het comfort te vergroten. Veel huiseigenaren lopen echter tegen de kosten op en tegen de vraag wat verstandige eerste stappen zijn. De vereniging hoopt dan ook dat de motie ervoor zorgt dat er serieus werk wordt gemaakt van ruime en toegankelijke regelingen voor huiseigenaren.

Ook subsidie bij één maatregel 

Eerder pleitte de vereniging ervoor om ook al bij één isolatiemaatregel subsidie te geven. Dan zijn de noodzakelijke investeringen beter op te knippen in kleinere bedragen en te verdelen over een langere periode. Nu moet je tenminste twee isolatiemaatregelen nemen om in aanmerking te komen. 

Versobering van tafel 

De vereniging vindt ook dat het Kabinet de voorgenomen bezuiniging op de huidige subsidies moet heroverwegen. Per 1 januari 2021 worden twee subsidiepotten samengevoegd: de SEEH (isolatiesubsidie) gaat op in de ISDE-subsidie (onder andere warmtepompen). Dat betekent: één subsidiepot voor isolatie, zonneboilers en warmtepompen, maar ook dat het totale budget kleiner wordt. Nu is in totaal ongeveer 180 miljoen euro beschikbaar. Volgend jaar is dit nog slechts 115 miljoen euro.   

Meer informatie

  • Bekijk de motie van Groen Links en de Christenunie
  • Lees de blog 'Energiesubsidies op de schop'

Tags

SubsidieVerduurzamenVerduurzamen-Isoleren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube