Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Tweede Kamer stemt voor afbouw salderingsregeling, volgende horde: Eerste Kamer

De Tweede Kamer stemde vandaag voor de afbouw van de salderingsregeling. Het is nu aan de Eerste Kamer om te beslissen of dit wetsvoorstel ook daadwerkelijk wordt aangenomen. Vereniging Eigen Huis blijft er op hameren dat er eerst een goed alternatief voor de regeling moet komen.

Om de afbouw van de salderingsregeling definitief in de wet vast te leggen, moet er naast de Tweede Kamer ook een meerderheid voor het voorstel stemmen in de Eerste Kamer. Om deze meerderheid in de Eerste Kamer te halen, heeft de huidige coalitie de stemmen van de oppositiepartijen nodig. PvdA, GroenLinks, PVV en SP hebben kritiek op het wetsvoorstel en stemden in de Tweede Kamer tegen. Wanneer de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel buigt, is nog onduidelijk.

Stimulans zon op dak

Voor Vereniging Eigen Huis, Woonbond, Aedes, VNG en de Consumentenbond is het van belang dat er een langjarig perspectief komt om zon op dak te blijven stimuleren. Volgens de belangenorganisaties moet de terugverdientijd van zonnepanelen straks niet meer dan gemiddeld zeven jaar zijn. Daarnaast moet de terugleververgoeding aantrekkelijk blijven. Op dit moment krijgen zonnepanelhouders die salderen 100% van de prijs terug. Deze vergoeding moet vastgelegd worden op minimaal 80% van het kale leveringstarief, aldus de belangenorganisaties. Ook willen de organisaties dat er een investeringssubsidie komt voor huiseigenaren met een kleine portemonnee zodat ook zij zonnepanelen kunnen kopen. De partijen zullen hun standpunten uiteenzetten in een gezamenlijke brief aan het Senaat.  

Meer informatie: 

  • Nieuwsbericht 25 januari 2023: Alternatief voor afbouw salderingsregeling noodzakelijk
  • Afbouw salderingsregeling: zo werkt het
  • Salderingsregeling zonnepanelen

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarSalderenVerduurzamenVerduurzamen-Zonne-energie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube