Bekijk je woonverzekeringen in deze dure tijden

Als je jaren niet omkijkt naar je verzekeringen, is de kans groot dat de dekking niet meer klopt of dat je te veel betaalt. Misschien heb je verbouwd, ben je verhuisd of overweeg je zonnepanelen: mogelijk is de nieuwe situatie niet standaard meeverzekerd. Neem daarom geregeld je verzekeringen onder de loep, zeker nu alles duurder wordt. Ook voor je woonverzekeringen kun je bij ons terecht. Je krijgt de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs.  

Daarom kies je voor onze woonverzekeringen

Goed verzekerd voor een eerlijk bedrag
overstappen kan dagelijks en regelen wij voor je
mogelijkheid om de verzekeringen te bundelen met het Woonpakket
we scoren het maximale aantal MoneyView-sterren op de voorwaarden van onze opstalverzekering

Ideaal: het Woonpakket

Je kunt bij Vereniging Eigen Huis een losse opstal-, inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten of kiezen voor het Woonpakket. Dit is een handige bundeling van de belangrijkste verzekeringen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je schade hebt op jouw inboedel- en opstalverzekering, er geen discussie ontstaat tussen de verschillende verzekeraars over waar de uitkering van opgelopen schade onder valt.

Onze verzekeringen binnen het Woonpakket

Ook voor VvE's

Het beste voor onze leden

Voor de vierde keer op rij scoren onze woonverzekeringen op de voorwaarden het maximale aantal MoneyView-sterren. In oktober 2022 komt onze aansprakelijkheidsverzekering als beste uit de test van de Consumentenbond. 

PR_Woon_2022_OV_Vw  PR_Woon_2022_IV_Vw Particuliere aansprakelijkheid Moneyview 2021  Consumentenbond beste uit de test oktober 2022

Veelgestelde vragen over onze woonverzekeringen

Hoe weet ik of ik kan besparen op mijn woonverzekeringen?
Doe de premiecheck in één minuut. Na het doen van de premieberekening kun je de premie naar jezelf mailen om met je huidige premie te vergelijken. Wil je vervolgens de woonverzekeringen afsluiten, dan kun je dit eenvoudig op onze website doen. Wettelijk kun je altijd binnen twee weken annuleren mocht dat nodig zijn.
Sinds wanneer biedt Vereniging Eigen Huis woonverzekeringen aan?
Sinds drie jaar, omdat we het beste willen voor onze leden. 
Biedt Vereniging Eigen Huis de laagste prijs?
We claimen niet de laagste prijs te hebben, maar wel de juiste balans tussen een scherpe premie én uitgebreide voorwaarden. Daarvoor onderhandelen we met de verzekeraars. We bieden de opstal-, inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering. Die kun je los afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor ons Woonpakket. Onze opstalverzekeringen scoort bijvoorbeeld op de voorwaarden het maximale aantal MoneyView-sterren.
Hoe kan Vereniging Eigen Huis haar leden een scherpe premie bieden?
Standaard bestaat de door jou betaald premie uit een gedeelte risicopremie en een gedeelte provisie voor de tussenpersoon of verzekeraar. Bij Vereniging Eigen Huis leveren wij een groot gedeelte van de provisie - die je bij andere verzekeraars wel betaalt - als korting op de premie die jij betaald in. Zo kunnen wij wel betere voorwaarden bieden, en zorgen we er ook voor dat de premie die jij betaald eerlijk blijft. Wil je weten hoeveel wij aan de verzekeringen overhouden, dit vind je terug in onze dienstenwijzer.
Hoe berekent Vereniging Eigen Huis mijn premie?
De prijs hangt van veel dingen af zoals je postcode en huisnummer, bouwaard of andere kenmerken van je woning.. Maar ook de gewenste aanvullende dekkingen van de woonverzekering hebben invloed op de premie. Goedkoop kan dus betekenen dat je maar in de basis gedekt bent of dat bepaalde situaties niet zijn meeverzekerd. Om een juiste vergelijking te maken kan je het beste de vergelijking in eerste maken op basis van je huidige dekking. Je kan hierna altijd nog de aanvullende dekkingen meenemen die je nog wilt.
Hoe bepaalt Vereniging Eigen Huis de voorwaarden?
Naast onze kennis en expertise, nemen we ook de wensen van onze leden mee in de onderhandelingen over de voorwaarden met de verzekeraars. We komen op voor de belangen van de huizenbezitters: we hechten waarde aan de beste voorwaarden, Maar willen vooral dat de premie in verhouding staat tot de aanpassingen in de voorwaarden.
Wat als ik wil overstappen?
Dat regelen wij voor je. Overstappen kan op ieder moment.  Het enige wat je bij de hand moet hebben, is het polisnummer (die kun je vinden op je bankafschrift) en de naam van je huidige verzekeraar. Hier vragen we naar wanneer je na de premiecheck besluit om over te stappen. 
Ik ben nog geen lid van Vereniging Eigen Huis. Kan ik dan toch gebruik maken van de woonverzekeringen?
Ja, als je een verzekering aanvraagt, word je automatisch lid. Voor zo'n 2,50 euro per maand profiteer je dan ook van alle andere voordelen van het lidmaatschap. 
Ik heb al een verzekering van Vereniging Eigen Huis. Hoe weet ik of een aanpassing nodig is?
Je kunt eenvoudig je voorwaarden controleren in je digitale dossier. Moet er iets veranderd worden? Via het potloodje regel je het direct.