Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackSchilderwerk

Op pad met de binnenschilder van Eigen Huis Schilderservice

Eigen Huis Schilderservice is er niet alleen voor het buitenschilderwerk, maar ook voor binnen. Eigen Huis Magazine nam een kijkje bij schilder Mitchell Sips. "Blije en tevreden klanten, daar doen we het voor."

Schilder doet binnenschilderwerk via Eigen Huis Schilderservice

Al 8 jaar eigenaar van Sips Schilder & Onderhoud

Het is een drukke bedoening deze ochtend in de woning van Leonore Stahlie uit Wassenaar. Haar partner treffen we nog net bij de voordeur op weg naar zijn werk en vier schilders steken opgewekt hun handen uit de mouwen in de hal en de woonkamer. Niet iedereen kan deze bedrijvigheid waarderen: de hond des huizes blaft aanhoudend. "Skye vindt al die vreemde mensen in huis wat heftig", legt Leonore uit. "Ze was net een beetje aan de schilders gewend, maar met nóg meer onbekenden in huis wordt ze weer wat angstiger." Het dier kan door alle werkzaamheden in huis nu ook niet los lopen en zit noodgedwongen in de kennel in de keuken. "Ter compensatie heb ik vanmorgen een extra lang stuk met haar gewandeld." 


Schilder Mitchell Sips is in de woonkamer geconcentreerd bezig met het schilderen van het houtwerk naast de schuifdeuren met glas in lood. Een kwast in de hand, een schildersstoffer steekt uit zijn broekzak. Hij is een rasechte Hagenees, 25 jaar oud en al acht jaar eigenaar van het bedrijf Sips Schilder & Onderhoud. Dat hij in dit vak is gerold, is eigenlijk een toevalstreffer. "Na de middelbare school had ik geen idee wat ik wilde doen. Een vriend van mij ging naar de schildersvakopleiding en toen ben ik meegegaan." En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Hij heeft nu een succesvolle onderneming met acht man in dienst, allemaal vrienden. Sommigen kent hij al zijn hele leven, anderen ontmoette hij op de schildersvakopleiding. Tim, Ronald en Dennis zijn ook aan het werk in de woning.

Hoe is Mitchell als baas? "Baas bah", walgt Mitchell. "Ik heb zo'n hekel aan dat woord. Ik ben geen baas, maar een werkgever." En een heel makkelijke, vindt hijzelf. "Als je gewoon doet wat je moet doen, ben ik tevreden: je komt keurig op tijd, bent netjes tegen de klanten en levert goed werk. En we hebben allemaal weleens een slechte dag, maar maak dat dan bespreekbaar."  Ronald noemt Mitchell een topgozer. "Hij is altijd heel duidelijk. Communicatie is de sleutel tot succes." Dat beamen zijn collega's. Werken met vrienden is prettig, stellen ze. Je kunt samen grappen maken maar ook serieus zijn als het moet. "En je accepteert meer van elkaar", zegt Mitchell. "Als Dennis met een goed voorstel komt om een schilderklus anders aan te pakken, dan ga ik daarin mee. We leren van elkaar. Het is echt leuk om met elkaar te soppen." Wanneer hij de gefronste wenkbrauwen opmerkt, legt hij uit: "Soppen is Haags voor schilderen."

Zo min mogelijk overlast

Leonore baant zich een weg langs de schilderspullen en biedt de mannen koffie aan. "We doen ons best om overlast zoveel mogelijk te beperken", vertelt Mitchell. "We plaatsen onze benodigdheden netjes bij elkaar in het midden van de ruimte, maar het blijft natuurlijk wel een paar dagen wat rommelig in huis. We hebben simpelweg onze werkruimte nodig." De schilder haalt de schildersstoffer tevoorschijn en veegt stof weg. "Als bewoners zelf gaan schilderen, vergeten ze negen van de tien keer om het oppervlak eerst schoon te maken en te schuren. Dat voorwerk is zo belangrijk, het zorgt voor een goede hechting van de verf." Een echte schilder weet volgens Mitchell precies welke handelingen en spullen nodig zijn om ervoor te zorgen dat het schilderwerk langer meegaat. "Hoe grof moet het schuurpapier zijn? Is er wel of geen grondverf nodig? Hoe voorkom je streepvorming? Schilderen is niet voor niets een vak." Hij doopt een kwast in een pot witte verf. Grijs en wit zijn de populairste kleuren voor het binnenschilderwerk, weet Mitchell. "Ik heb eens geschilderd bij een oudere vrouw en die had werkelijk waar op elke wand in de woning een andere kleur: paars, groen, blauw noem maar op. Dat kom ik niet elke dag tegen. Een leuke klus om te doen, maar ik zou er zelf nooit voor kiezen. Maar zij was er zo blij mee. Blije en tevreden klanten, daar doen we het voor."

Advies van de vakman

Website image

Mitchell adviseert zijn klanten op basis van zijn ervaring en kennis. "Hoogglans verf op houtwerk, raad ik bijvoorbeeld af. Daarmee accentueer je oneffenheden in de ondergrond. Je kunt beter zijdeglans gebruiken om die te verdoezelen." Uiteindelijk bepaalt de klant wat er gebeurt. "Maar als zijn of haar keuzes consequenties hebben voor de kwaliteit van mijn schilderwerk, ga ik er niet mee akkoord. Een vlekje op de muur werk ik niet bij. Je blijft altijd kleurverschil zien. De hele wand moet dan worden aangepakt. En ik schilder nooit over houtrot heen. Dat wordt eerst keurig hersteld, anders laat de verf snel weer los."

Waarom Eigen Huis Schilderservice?

De keuze voor Eigen Huis Schilderservice was bewust.

"We hebben ooit een nare ervaring gehad met een schilder die zijn afspraken niet nakwam en broddelwerk leverde. Naderhand konden we nergens een beroep op doen. Bij Eigen Huis Schilderservice komt een keurmeester naderhand het schilderwerk controleren en krijg je ook nog eens vele jaren garantie. Dat biedt zekerheid."

Leonore is zeer te spreken over Mitchell en zijn maten. "Ze leveren goed werk en houden alles netjes. Daarnaast zijn ze heel vriendelijk, dat vind ik ook belangrijk." Mitchell hoort de complimentjes in alle bescheidenheid aan en merkt op: "Toch denk ik altijd dat het nóg beter kan." Een schilder zonder spatjes. Spatjes is Haags voor kapsones.

We verlaten de woning, we verlaten Wassenaar. De schilders gaan verder met 'soppen' en Skye is stil.

Website image

Schilderwerk ook laten doen?

Wil je het schilderwerk ook laten doen? Maak dan gebruik van onze Eigen Huis Schilderservice. Voor binnen- en buitenschilderwerk! Je kunt rekenen op gekwalificeerde schilders, professionele verf en lange garantie. En om de kwaliteit te borgen, komen we het geleverde werk achteraf nog eens controleren.

Vraag offerte aan

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarSeniorenStarterVvE beheerderWonenWonen-Onderhoud

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube