Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP)

23114-1004-MJOP

Wie in een appartement woont, heeft te maken met gezamenlijk onderhoud. Weten welke onderhoudskosten u als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld u maandelijks opzij moet leggen om dit onderhoud te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) opstellen.

Vanaf 1 januari 2018 moeten VvE's verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP kunt u het beste vaststellen hoeveel u moet sparen.  

Alle VvE’s kunnen bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplanning. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kunt u al een offerte aanvragen. Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex.

Voordelen van de Meerjarenonderhoudsplanning

  • Direct inzicht in onderhoudskosten op korte en lange termijn.
  • Heldere rapportage via e-mail.
  • U weet wat u maandelijks moet reserveren voor onderhoud.

Vraag gratis offerte aan

Werkwijze

De snelste manier om een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) te ontvangen is via de volgende stappen:

  1. Vraag een offerte aan voor een Meerjarenonderhoudsplanning of vul het contactformulier in voor meer informatie. Binnen 2 werkdagen wordt er telefonisch contact met u gelegd. Aan de hand van vragen over het appartementencomplex, zoals het aantal appartementen, aanwezigheid van commerciele ruimtes, parkeergarages en de vorm van het gebouw wordt de offerte opgesteld. U ontvangt de offerte per e-mail. Uiteraard kunt u ook telefonisch een offerte aanvragen via (033) 450 77 50 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur).
  2. U krijgt de gratis offerte vrijblijvend toegestuurd. Als u akkoord gaat, stuurt u deze offerte ondertekend aan ons retour.
  3. Wij bellen u vervolgens voor het maken van een afspraak voor de inspectie van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex.
  4. Binnen tien werkdagen na de inspectie ontvangt uw VvE een overzichtelijk rapport per e-mail. 

Rapport

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 10 appartementen ontvangt u een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 11 appartementen ontvangen een onderhoudsplanning tot 30 jaar. Voor een complex met 2 tot en met 10 appartementen dat 10 jaar of jonger is adviseren wij een planning voor 30 jaar.

Voorbeeldrapport MJOP

De keuring

Een vertegenwoordiger van uw VvE is altijd aanwezig bij een Meerjarenonderhoudsplanning. Op die manier kan de bouwkundige* zijn bevindingen direct toelichten en kan hij vragen beantwoorden. 

Actualisatie Meerjarenonderhoudsplanning

Vijf jaar na de Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplanning raden wij u aan om een actualisatie van deze planning te laten maken. Op basis van de huidige 30 jaar planning voert een bouwkundige op locatie een korte inspectie uit. Hij beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden, maakt de MJOP up-to-date en geeft naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is. Neem contact op met onze ledenservice voor de mogelijkheden op (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer u een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis uw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen u en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

 

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.