Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBouwkundig VvE

Eigen Huis Meerjaren­onderhoudsplan

Als VvE moet je onderhoud plegen aan het appartementencomplex. Wil je weten welk onderhoud je als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld je maandelijks opzij moet leggen om dit te betalen? Laat een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

Vraag direct een offerte aan
  • Inzicht in onderhoud en kosten per termijn

  • Maandelijks inzicht in onderhoudreserveringen

  • Helder rapport via e-mail

mannen bekijken papierwerk op balkon
man maakt foto van elektrische laadpaal

Voor iedere VvE een MJOP

Iedere VvE kan bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplan. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kun je al een offerte aanvragen. Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex. Ook kun je bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. 

Sinds 1 januari 2018 moeten VvE's verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP kun je het beste vaststellen hoeveel je moet sparen.

MJOP regelen: zo werkt het

De snelste manier om een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) te ontvangen is via de volgende stappen:

Rapport op maat

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 6 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 7 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar.

Voorbeeldrapport MJOP (pdf)

De keuring

Een vertegenwoordiger van je VvE is altijd aanwezig bij de keuring voor een Meerjarenonderhoudsplan. Op die manier kan de bouwkundige* zijn bevindingen direct toelichten en kan hij vragen beantwoorden.

Actualisatie MJOP

Vijf jaar na het Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan raden wij je aan een actualisatie van het plan te laten maken. Op basis van de huidige planning voert een bouwkundige op locatie een korte inspectie uit. Hij beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden, maakt de MJOP up-to-date en geeft naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is.

Contact opnemen

Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP)

Verduurzamen kan een speerpunt zijn op jullie VvE-agenda. En misschien heeft jullie VvE al een Energieadvies. Een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) kan dan erg handig zijn.

Meer over DMJOP
Man controleert baksteenmuur

Voorwaarden

Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. 

Veelgestelde vragen

Meer diensten voor VvE's

Verzekeringen voor VvE'sMeerjarenonderhoudsplan (MJOP)Nationale notaris VvEJuridisch advies

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube