Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Kerkrade heeft niet de hoogste stijging van de bouwleges

De gemeente Kerkrade heeft dit jaar niet de hoogste legesstijging van Nederland. Wij hebben dit vorige week ten onrechte gepubliceerd.  

Zaterdag 29 augustus publiceerden wij de resultaten van ons jaarlijkse onderzoek naar de gemeentelijke bouwleges. Hieruit bleek dat de gemeente Kerkrade van 2019 op 2020 de leges voor een nieuwbouwwoning met 150% heeft verhoogd naar €8.269. Deze gemeente had daarmee volgens ons de hoogste legesstijging van het land.  

Administratieve fout

De gemeente Kerkrade heeft na publicatie van het onderzoek gereageerd. Volgens de gemeente kloppen de cijfers niet. Onderzoek toont aan dat de gemeente gelijk heeft. In de lijst van het onderzoeksbureau staat een administratieve fout. 

Werkelijke leges

De werkelijke leges voor de bouwvergunning van een nieuwbouwwoning met een bouwsom van €170.000 bedragen in Kerkrade €5.797, inclusief Welstandstoetsing. De leges in Kerkrade gaan daarmee met €1.975 omhoog (van €3.822 in 2019); een stijging van 51.7%.   

Hiermee staat Kerkrade op de lijst van gemeenten met de hoogste procentuele stijgingen op de derde plaats, na Leiden (+ 115%) en Terschelling (+94%) en net boven Zeist (+50%). De bouwleges in Kerkrade zijn €844 hoger dan het landelijk gemiddelde (€4.953).  Wij betreuren de fout en bieden de gemeente Kerkrade onze verontschuldigingen aan. De berichtgeving op onze website wordt zo snel mogelijk aangepast. 

Tags

Onderzoek

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube