Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH: Huiseigenaren stellen verduurzamen woning uit

Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning. Voor de crisis wilde 27% van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is 16% dat nog van plan. Bijna driekwart van de huiseigenaren die zijn verduurzamingsplannen nu uitstelt, zegt dat hij zijn huis na de coronacrisis alsnog wil verduurzamen. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren.  

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom huiseigenaren het verduurzamen van hun woning nu uitstellen. De respondenten willen de coronacrisis afwachten en geld achter de hand houden. Ook willen ze nu geen mensen over de vloer. 

Uitstel, geen afstel

De coronacrisis zorgt dat men bewuster naar uitgaven kijkt. Daarom stelt 1 op de 10 huiseigenaren de verduurzamingsplannen nu uit. Voor driekwart van hen betekent uitstel geen afstel.  

Ook kijkt bijna 30% van alle woningbezitters op dit moment kritisch naar zijn eigen energieverbruik en mogelijkheden om te besparen op energielasten, bijvoorbeeld door over te stappen naar een goedkoper energiecontract. Vereniging Eigen Huis peilt tijdens de coronacrisis geregeld de stemming onder huiseigenaren over de woningmarkt en belangrijke thema’s als verduurzaming.

Meer informatie

Corona en verduurzamen (pdf)

Tags

OnderzoekVerduurzamen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube