Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Verkiezingen: woningmarkt is belangrijk thema voor kiezers

De woningmarkt is voor kiezers een heel belangrijk onderwerp voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 1988 huiseigenaren en huurders blijkt dat 48% dit thema meeneemt in de keuze voor een passende politieke partij. 

Na gezondheidszorg (54%) en immigratie en asiel (52%) staat de woningmarkt (48%) op de derde plaats van belangrijkste thema’s voor kiezers. Voor 67% van de respondenten is het enorme tekort aan koopwoningen hier aanleiding voor. Bijna 7 op de 10 respondenten vindt dat gemeenten de prijs van bouwgrond moeten verlagen om nieuwbouwwoningen minder duur te maken. Ruim 6 op de 10 vindt dat de overheid moet bijdragen om meer betaalbare woningen te bouwen.

Laat woningbouw stijgen, niet de huizenprijzen

Er moeten meer koopwoningen komen die haalbaar zijn voor (toekomstige)huiseigenaren. Met de verkiezingen voor de deur roept Vereniging Eigen Huis het nieuwe kabinet op om dit te realiseren. Karsten Klein, Directeur belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis: “Een dak boven het hoofd is een eerste levensbehoefte en dat moet betaalbaar zijn. Wat betaalbaar betekent, verschilt per persoon. In iedere prijsklasse en van iedere soort moeten dus zo snel mogelijk voldoende woningen beschikbaar komen. De politiek moet vasthouden aan de ambitie om minimaal twee derde van de te bouwen huizen ‘betaalbaar’ te maken. De woningbouw moet stijgen in plaats van de huizenprijzen.”

Verkiezingsmanifest

Vereniging Eigen Huis heeft meer ideeën waarmee de politiek (toekomstige) huiseigenaren kan helpen met de uitdagingen waar ze voor staan. Verduurzaming moet worden gestimuleerd, er moet zekerheid worden gecreëerd in woonlasten, er moet worden gezorgd voor een betaalbare energierekening, men moet worden geholpen bij de funderingsproblematiek en drempels voor VvE’s moeten worden weggenomen. Deze ideeën zijn gebundeld in een manifest en aangeboden aan de politieke partijen, die straks wellicht volksvertegenwoordigers, staatssecretarissen en ministers mogen leveren.

Factsheet Verkiezingsthema's Wonen.pdf (pdf)

Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen: Lees ons ‘Verkiezingsmanifest’

Tags

Wonen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube