Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH geeft duidelijkheid over politieke plannen hypotheekrenteaftrek

Veel politieke partijen laten zich in hun verkiezingsprogramma's slechts summier uit over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Ruim 40% van de kiezers vindt het standpunt hierover belangrijk bij hun stemkeuze, zo blijkt uit onze peiling onder ruim 1.300 mensen. Tijd om de politiek aan de tand te voelen. 

Om inzicht te krijgen in de plannen van de politiek omtrent hypotheekrenteaftrek hebben we partijen concrete vragen gesteld. 

D66, GroenLinks, Christen Unie, PvdA, SGP, Partij voor de Dieren en 50+ willen de hypotheekrenteaftrek verder beperken of helemaal afschaffen. Huiseigenaren zouden daarvoor compensatie moeten krijgen met een lager eigenwoningforfait, al dan niet in combinatie met lagere tarieven voor de inkomstenbelasting. GroenLinks wil bovendien een eind maken aan de aftrek van erfpachtbetalingen (de erfpachtcanon).  

De SP wil de renteaftrek beperken tot hypotheken van maximaal €350.000, maar zonder compensatie voor mensen met hogere hypotheken.  

Opvallend is dat het CDA in haar verkiezingsprogramma met geen woord rept over de hypotheekrenteaftrek. Nadat wij hadden doorgevraagd kon het standpunt van deze partij in het overzicht worden opgenomen.  

Meer informatie:

  • Bekijk hier de verschillende standpunten, per partij, over hypotheekrenteaftrek.

Tags

Verkiezingen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube