warmtepomp 1903x432

Energiebesparende maatregelen VvE

Welke maatregelen zijn mogelijk?

Hoe kun je als VvE het appartementengebouw verduurzamen? Begin met een goede voorbereiding en bekijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.

Verduurzaam je appartementengebouw

Welke energiebesparende maatregelen een VvE kan nemen, hangt af van de staat en het bouwjaar van het appartementengebouw en de wensen en het budget van de bewoners. De mogelijkheden zijn eindeloos: van het vervangen van enkel glas door hr++-glas tot de spouwmuur vullen met isolatiemateriaal.

Wil je als VvE inzicht krijgen in de mogelijkheden, schakel dan een erkend energieadviseur in. Hij bekijkt welke energiebesparende maatregelen en welke duurzame energie-installaties passen bij het gebouw. Het advies kun je (laten) verwerken in een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Meer over energiesubsidies voor VvE's >

Actueel:
Wetsvoorstel 'Notificatieregeling oplaadpunten VvE’s'


Wanneer je als appartementseigenaar een oplaadpunt gaat plaatsen voor je elektrische auto, heb je daar toestemming voor nodig van de vereniging van eigenaars. De kans is namelijk groot dat het oplaadpunt wordt bevestigd in een gemeenschappelijke ruimte en wordt aangesloten op de gemeenschappelijke stroomvoorziening. 
Besluitvoering kan een langdurig proces opleveren. Om dit te voorkomen ligt het wetsvoorstel ‘Notificatieregeling oplaadpunten VvE’s’ klaar.

Dit wetsvoorstel regelt een notificatieverplichting voor appartementseigenaars, die een oplaadpunt op hun eigen privé- parkeervak of op de gemeenschappelijke parkeergelegenheid willen plaatsen. Deze notificatieregeling zorgt ervoor dat wanneer één of meer appartementseigenaars een oplaadpunt willen plaatsen, zij niet meer een besluit van de VvE hoeven af te wachten. In plaats daarvan stellen zij de appartementseigenaars in kennis van dit voornemen, de zogenoemde notificatieverplichting. 

Onze diensten voor VvE's