Woningmarkt

De huizenmarkt is continu in beweging, de regels veranderen snel. Hoe staat het bijvoorbeeld met de hypotheekrente? Wij houden u op de hoogte.

Huizenprijzen

Het NVM publiceert ieder kwartaal de gemiddelde verkoopprijs. Het Kadaster en het CBS geven inzicht in de prijsontwikkeling van de bestaande koopwoningen in Nederland.

Hypotheekrente

We tonen de gemiddelde hypotheekrente van een annuïteitenhypotheek met NHG (rente 10 jaar vast). Dit is de meest voorkomende hypotheekvorm.

Verkoop bestaande bouw

Hoeveel woningen zijn er in de afgelopen maanden verkocht, dat wil zeggen in eigendom overgedragen bij de notaris.

Verkoop nieuwbouw

We geven per kwartaal weer hoeveel nieuwbouwwoningen er zijn verkocht. Hoeveel nieuwbouwwoningen worden er momenteel verkocht?

Eigen Huis Marktindicator

Met de Eigen Huis Marktindicator meet Vereniging Eigen Huis iedere maand het vertrouwen van de consument in de woningmarkt

Bekijk de marktindicator

 

 

Veelgestelde vragen over de woningmarkt

Een huis kopen is ontzettend spannend. En u heeft vast veel vragen en misschien ook twijfels. Gaat het wel lukken? Is het nu een gunstige tijd? 

Op zeven veel gestelde vragen geven we antwoord: is het verstandig om nu een huis te kopen? Kan ik als starter een woning kopen? Aankoopmakelaar: wat is het voordeel?

Bekijk alle zeven vragen en antwoorden

Woningmarktplan

Vereniging Eigen Huis, huurdersorganisatie Woonbond, de koepel van woningcorporaties Aedes en de makelaarsorganisaties NVM, VBO Makelaar en VastgoedPro hebben een gezamenlijk plan: WONEN 4.0. Doel van dit plan is een integrale en noodzakelijk hervorming van de woningmarkt.

Bekijk het woningmarktplan

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden