Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Hoe kom je aan een goede beheerder voor de VvE?

Maak gebruik van onze 10 tips als je op zoek bent naar een goede beheerder voor de VvE:

 1. Onderzoek welke beheerders in de regio werken en vraag aan andere VvE's of zij een kantoor kunnen aanraden.
 2. Bekijk de website van de beheerder. Hoe ziet deze eruit? Hoe wordt uitgelegd wat een VvE is? Als dit heel gebrekkig is, dan is de kans groot dat weinig kennis over een VvE aanwezig is.
 3. Maak een voorselectie van ongeveer zes beheerders.
 4. Stel vast welke diensten je nodig hebt.
 5. Vraag vrijblijvende offertes op en bekijk of de offertes toegespitst zijn op jullie situatie. Spreek met de beheerder af dat de offerteprijs in ieder geval geldt tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering.
 6. Nodig drie beheerders uit en zorg ervoor dat tijdens het gesprek meerdere mensen aanwezig zijn, bijvoorbeeld bestuursleden.
 7. Ga langs op kantoor bij de beheerder waar uw voorkeur naar uitgaat. Zo krijg je een beter beeld van de organisatie.
 8. Bekijk ook goed of de beheerder goed te bereiken is per telefoon, per mail, in persoon. Wanneer je ook het technisch beheer en onderhoud wilt uitbesteden, let er dan op dat de beheerder ook buiten kantoortijden bereikbaar is voor bijvoorbeeld lekkages.
 9. Krijg je een vaste contactpersoon met vervanger bij de beheerder?
 10. Geef de beheerder nooit een volmacht om aan de bankrekeningen te komen. Hanteer het twee-handtekeningensysteem, dus bijvoorbeeld de voorzitter van de VvE en een door de vergadering gekozen lid van de VvE moeten tekenen

Aandachtspunten

 • Een aantal VvE-beheerders is in het bezit van een SKW-certificaat (Samen Kwaliteit Waarborgen). In een beoordelingsrichtlijn van SKW is vastgelegd aan welke eisen een VvE-beheerder moet voldoen. Een gecertificeerde beheerder is niet per definitie beter dan een niet-gecertificeerde VvE-beheerder. 
 • Bij de brancheverenigingen voor beheerders, zoals de Branchevereniging voor VvE beheerders (BVVB) en Vastgoedmanagement Nederland (VGMNL), zijn lijsten van aangesloten beheerders te raadplegen.

Hoe nu verder

 • SKW 
 • BVVB 
 • VGMNL 

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube