Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackGezond en veilig wonen

Gezond wonen

Je huis is de plek waar je je veilig voelt en veel tijd doorbrengt. Dan is het ook belangrijk dat je gezond woont. Hoe zorg je daarvoor? Lees onze tips.

moeder met kinderen op bank

Tips gezond wonen

Ventilatiemogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om je woning te ventileren. Ventileren kan met natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie of balansventilatie. Bij natuurlijke ventilatie loopt de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht via (klep)ramen, roosters en kieren. Bij mechanische ventilatie voert een continu draaiende ventilatiemotor vervuilde lucht af via luchtkanalen in de keuken, de badkamer en het toilet. Daarom wordt het ook wel centrale afzuiging genoemd. Bij balansventilatie met wtw wordt de warmte uit de afgevoerde lucht gebruikt om verse lucht van buiten op te warmen.

Verschillende manieren om te ventileren

Natuurlijke ventilatieMechanische ventilatie Wtw ventilatie
voeg tussen badkamertegels met schimmel

De Vochtwijzer

De oorzaak van een vochtprobleem of lekkage wil je zo snel mogelijk achterhalen en oplossen. Met de Vochtwijzer kom je erachter onder welke omstandigheden de problemen ontstaan en/of verergeren. 

Naar de Vochtwijzer

Lees meer over gezond en veilig wonen

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube